Lillehammer Alpint

Drømmer du om å utvikle deg som alpinist og følge i fotsporene til noen av Norges største idrettsutøvere? Da har vi hos NTG Lillehammer et alpintilbud som passer for deg! 

Alpintilbudet ble etablert i 2008, og vi teller for inneværende sesong 24 utøvere + 3 medtrenende.  Vi samarbeider tett med NTG Geilo Alpint og NTG Bærum Alpint om ski samlinger, fartstrening, jenteprosjekt, trenerutvikling, barmark, basistrening, events, renn og mesterskap. Dette gir oss en unik mulighet til å tilrettelegge for individuell oppfølging.

Kostnader og tilbud

Skolepenger

Skolens tilbud er særskilt tilrettelagt for studiespesialiserende i kombinasjon med toppidrett, bl.a. organisering av skolehverdagen, skole- og treningsanlegg og spisskompetanse innen de idrettene skolen tilbyr. Dette medfører en kostnad på ca. kr. 28.740,- pr. elev i skoleåret 2024/25.

Utvidet toppidrettstilbud

Utover ovennevnte lovpålagte skoletilbudet tilbyr Stiftelsen NTG i samarbeid med avdeling alpint et utvidet toppidrettstilbud. For skoleåret 2024/2025 er kostnaden kr 80.000,-

Dekker

Lønn til 3 trenere, alle bilkostnader, utstyr (porter etc.), hall-leie, felleskostnader i forbindelse med samlinger og renn (transport, og overnatting for trenere) og treneroppfølging på alle treninger, skisamlinger og FIS-renn.

Dekker ikke

Kostnader (overnatting, mat, heiskort) ifm. FIS renn og samlinger (ca. 60 samlingsdøgn fordelt på mellom-Europa, Folgefonna, Juvass), personlig utstyr. Estimert totaltkostnad: 45 000,-

Hvorfor starte ved NTG Lillehammer alpint?

  • Det er landsdekkende – elever fra hele Norge kan søke
  • Vi har snøsikre Hafjell som hjemmearena.
  • Hafjell er tilrettelagt for alle disipliner
  • Vi er lokalisert i nyrenoverte lokaler ved Håkons Hall
  • Vi tilbyr studiespesialiserende med fordypning.
  • Vi gir ekstra skoleoppfølging til elever med stort idrettsfravær
  • Vi tilbyr fleksible timeplaner
  • Vi har Norges mest spennende tverrfaglig idrettsmiljø med 12 forskjellige idretter og 25 trenere fra 3 forskjellige nasjoner
  • Vi har et tett samarbeid med NTG Geilo alpint og NTG Bærum alpint
  • Det er mulig å søke inn i 2. og 3. klasse

Trenere

Oscar Andersson

Sportssjef alpint

Oscar har vært ansatt på NTG Lillehammer siden 2018. Han er tidligere svensk landslagsløper med flere pallplasser i EC og flere WC-starter med 12.plass i SL fra Alta Badia 2006 som best. Han kom til Lillehammer i 2014 som trener for LUC-laget og var sesongen 2016/2017 trener for EC-herrene.

48223251

Alf Roland «Rolle» Johansson

Trener alpint

Rolle er for mange kjent fra Kjus Rennskole i Hafjell, og har jobbet på NTG Lhmr siden 2010. Han har flere år som trener for de norske WC-jentene og også for det britiske landslaget. Rolle er også internasjonal TD, og var blant annet TD under OL i Sotsji.

48010851

Anton Biller

Trener alpint

Anton har studert idrett, med fokusområde innen psykologi og fysiologi i Innsbruck. Etter avsluttede studier i 2014 fortsatte han som trener på New Zealand og i Sveits. Sesongen 2019-2020 jobbet han på Dønski i Oslo. Ellers driver han eget firma: Opal Therapy Solutions (Mental health for athletes)

90745647

Wall of fame

Maren Skjøld