Lillehammer Terrengsykling

Har du et ønske om å følge i fotsporene til Nino Schurter, Jolanda Neff eller vår egen Erik Hægstad? Da kan NTG Lillehammer være noe for deg!

Linjen ble opprettet i 2009 og skoleåret 2023/24 har vi 19 elever, sammen med 2 trenere med bred erfaring og tung teoretisk utdanning. Hos oss tilbyr vi:

  • Flotte treningsfasiliteter både sommer og vinter
  • Rundbaneløype i verdensklasse og enormt stinettverk med Øyerfjellet og Sjusjøen som høydepunkter
  • Tilbud for de som ønsker å kombinere landevei og terrengsykling. I samarbeid med landeveislinjen.
  • Tilbud for de som ønsker å kombinere langrenn og terrengsykling i samarbeid med langrennsavdelingen
  • Tett samarbeid med Lillehammer Cykleklubb og elitelaget til klubben
  • Vi har mest fokus på XCO (rundbane), men vi har stor kompetanse innen alle grener av terrengsykling, og vil tilpasse eget opplegg for utøvere av andre disipliner ved tildelt skoleplass.
  • Alle elever vil få en personlig sykkelrulle (Elite Justo) som en del av idrettsavgiften ved oppstart på NTG. Etter fullført 3 år beholdes rullen til odel og eie
  • Gunstig kjøpsavtale på Scott sykler via Ramo AS
  • Petter Fagerhaug, Erik Hægstad, Erik Resell, Knut Røhme og Mille Johnset er noen av våre tidligere elever

Trenere

Bjørn Ballangrud

Sportssjef terrengsykling

Bjørn begynte på NTG i 2013 og har sørget for at syklistene har kommet på et høyt teknisk nivå i løpet av sine år på NTG. Fra 1.januar 2021 er Bjørn vår sportssjef på avdelingen. Leder for utforlandslaget i totalt 6 år i perioden 2009 til 2017. Satset aktivt på utforsykling, orientering og skiorientering. Bjørn har hovedansvaret for teknikkutvikling. Utdanning: Topptrener 2 hos OLT/NTNU, Befalsskole og BI.

920 57 760

Øyvind Klemetsen Bøthun

Trener Terrengsykkel

Øyvind er ny på NTG fra 1. august 2021. Han kommer fra en stilling på Idrettshøgskolen på Universitetet i Tromsø, og har de siste årene hatt fokus på utholdenhetsidretter. Han sykler fortsatt aktivt, fortrinnsvis maratonritt. Han blir også å se på rundbaneritt i årene som kommer. Øyvind brukte mange år på å jakte en lærkule på gressmatta. Heldigvis gikk det såpass bra, at han med tiden fikk satt av nok penger til å kjøpe seg sykkel. Utdanning: – Lærerutdanning – Master idrettsvitenskap

472 44 154

Wall of fame

Mille Johnset
Petter Fagerhaug
Erik Hægstad
Knut Røhme