Et unikt fellesskap

God alene. Best sammen.

I over 40 år har vi bistått elever som ønsker å lykkes med både skole og idrett. Hos oss får du individuell oppfølging og et fellesskap som gir deg de beste forutsetningene for å mestre skolen – og bli verdensmester.

Med NTG-modellen sikrer vi at hver elev får en spesialtilpasset skolehverdag, samtidig som de satser på sin idrett. Vi tilbyr over 30 idretter på toppnivå, er skolen med flest heltidsansatte trenere, og er stolte av NTG-elevers fantastiske resultat – både i og utenfor idretten.

Vår visjon

NTG skal være ledende i Norge på kombinasjonen toppidrett og utdanning for ungdom

Vårt mål

NTG sin utviklingskultur bidrar til at elevene når internasjonalt toppnivå, kommer inn på ønskede studier og utviser gode holdninger

Vår filosofi

På NTG tror vi på en helhetlig tankegang. Vi jobber sammen med våre elever og gir dem verktøy til å bli selvstendige og lykkes.

Elevene lærer å stå i medgang og motgang for å forstå hva som skal til for å nå målene sine.

 Våre trenere og lærere ser hele eleven. Vi følger opp eleven på skole, trening og i konkurranser. På NTG skal det ikke være et valg mellom å mestre skolen eller å bli verdensmester.

 Vi tror på at det er i fellesskap man lykkes. Derfor dyrker vi en utviklingskultur hvor vi skal gjøre hverandre gode, der våre ansatte og våre elever løfter og driver hverandre frem.

 Derfor sier vi at vi er gode alene, men best sammen.

NTG Metoden

Alt vi gjør er forankret i verdiene våre:

Vilje • Glede • Respekt

Dette får du på NTG

Vi tilbyr deg en annerledes, men fin ungdomstid. Du vil få færre ferier, men flere opplevelser. Du kan kombinere toppsatsing på idrett med karakterer som gir muligheter for videre studier og jobb. Du får tusenvis av treningstimer, kan delta i hundrevis av konkurranser, være på titalls samlinger og tilbringe mange uker i utlandet – og likevel lykkes på skolen.

NTG satser på deg!

Vi har faste trenere som følger deg tett og tilrettelegger for den viktige balansen mellom idrett og skole. Vi vet at det å nå toppen tar tid, derfor vil du finne mye tid til trening i timeplanen din – og vi tilpasser timeplanen etter idrett og sesong. Vi bruker verktøy som sikrer balansert trening slik at totalbelastningen ikke blir for stor, og utveksler kunnskap med alle våre 7 videregående- og 7 ungdomsskoler, klubber, forbund og Olympiatoppen.

Fra grunnlag til spesialisering

Vi følger elever fra ungdomstrinnet til videregående. På NTG-U bygges det viktige grunnlaget, med stor vekt på forskningsbasert praksis med basistrening som styrke, utholdenhet og koordinasjon. I tillegg til samhold og idrettsglede, lærer ungdommene hva som må til for å få de beste resultatene som toppidrettsutøver. (Les mer om NTG-U)

På videregående trinn starter spesialiseringen i din idrett. I takt med at treningsmengden øker, øker også graden av tilrettelegging, slik at du kan delta på samlinger og konkurranser og annet som kreves for at du skal nå målene dine.

Ingen eiere – alt går til elevene

NTG er en ikke-kommersiell stiftelse. Det betyr at alle økonomiske midler går til å gjøre tilbudet bedre for deg som er elev på en av våre 7 videregående- og 7 ungdoms skoler. Vi er stolte av å være norsk idretts viktigste arena for talentutvikling!

Medaljeoversikt oppdatert 17.04.2024