Lillehammer

NTG LILLEHAMMER har vi godt vinterklima og flotte idrettsanlegg som ble bygd til OL i 1994 og gjenbrukt under ungdoms OL i 2016 . Kompetente lærere og trenere praktiserer helhetlig og individuell oppfølging av hver enkelt elev.  I fokus står mål om  personlig vekst og idrettslig/skolefaglig utvikling.

NTG Lillehammer har fostret mange kjente toppidrettsutøvere, se Wall of Fame.

God alene, best sammen

Idretter
NTG Lillehammer tilbyr et idrettslig opplegg for følgende idretter: alpint, curling, freeski, hopp, håndball, ishockey, klatring, kombinert, landeveissykling, langrenn, orientering, skiskyting, terrengsykling og mix-sport. Variasjonen av idretter og opp til 290 ambisiøse og motiverte elever, danner utgangspunktet for en skole med et spennende lærings- og idrettsmiljø.

Skole
Vi tilbyr et studieforberedende utdanningsprogram. Som elev hos oss kan du ta studiespesialisering med fordypning innen Realfag eller Språk, samfunnsfag og økonomi.

Hybelhus
Vi har eget hybelhus for VG1 elever. Les mer her

Idretter

Skoletilbudet

Vi tilbyr studiespesialisering med fordypning innen Realfag og Språk, samfunnsfag og økonomi, og jobber aktivt for å sikre et godt psykososialt arbeidsmiljø.

Les mer

Fasiliteter og anlegg

Vi har flotte fasiliteter med Håkons Hall, Eidsiva Arena, Lysgårdsbakkene og Birkebeiner Skistadion i umiddelbar nærhet, nye, moderne klasserom og stor kantine – alt med sentral beliggenhet på Lillehammer.

Les mer

Priser

NTG-elever betaler en fastsatt skoleavgift, i tillegg til en idrettsavgift som varierer etter type idrett. Vi har også søskenrabatt.

Les mer

NTG-modellen

Helhetlig oppfølging, heltidsansatte trenere, tett samarbeid og kunnskapsdeling er noe av det som sikrer elevene våre mestring og suksess.

Les mer

Hybelhuset

Med plass til 60 elever er hybelhuset vårt både en sikker start som borteboende og en optimal sosial møteplass for VG1-elevene.

Les mer

Wall of fame

Jeg hadde en tøff, men veldig morsom og lærerik tid på NTG. Tarjei Bø
Johanne Killi
NTG var uhyre viktig for å kombinere skolegang og idrett på en god måte. NTG ga meg kunnskap i hva som skulle til for å bli best, og muligheten til å oppfylle drømmene mine. Robert Johansson
Andreas Martinsen

Ofte stilte spørsmål

Hvilke fag kan jeg velge som fordypning i VG2 og VG3?

For skoleåret 2022/23 kan du velge blant følgende fag:

VG2: Samfunnsøkonomi 1, Rettslære 1, Matematikk R1 eller S1, Kjemi 1 og Fysikk 1

VG3: Samfunnsøkonomi 2, Rettslære 2, Matematikk R2 eller S2, Kjemi 2 og Fysikk 2

Les mer her: Skoletilbud

Hvordan søker jeg og når er søknadsfristen?

Søknadsfristen er 1. mars for alle idretter bortsett fra alpint som har 20. januar. 

Hvordan du søker finner du mer informasjon om her: Søk nå

Hvordan er klassene sammensatt? Går idretter sammen?

Hos oss på NTG Lillehammer har vi A, B og C-parallell.

I A-parallellen går elever på linjene Hopp og Kombinert, Ishockey og Håndball. I B-parallellen er Skiskyting, Langrenn og Orientering. I C-parallellen går Alpint, Freeski, Curling, Klatring, Landevei og Terreng.

I hver klasse er det maks 32 elever, men det kan også være færre

Hvordan fungerer samlingene?

I løpet av høsten er det bestemte uker der alle elever har samling. På vinterstid har bestemte idretter ulike samlinger. Da har ikke elevene skoletid fysisk på skolen, men gjennomfører skolearbeidet der de har samling. Vi sender også med lærere ut på samlingene for å sikre tett oppfølging.

Eksempler på samlingssteder: Hintertux, Saas Fee, Planica, Folgefonna, Juvass, Danmark, Ramsau.

Hvor mye koster det å gå på NTG?

I bunn kommer en skolekostnad. Denne er på 26.220 kroner for skoleåret 2023/2024. Mer informasjon om denne her

I tillegg til dette kommer de ulike idrettskostnadene. Disse varierer veldig fra idrett til idrett, og fra skole til skole. En total oversikt finner du her: Oversikt idrettskostnad eller på de ulike idrettenes sider.