Lillehammer Freeski

Hos NTG Lillehammer Freeski vil du komme inn i et lekent, spennende og supersosialt miljø. Ønsker du å videreutvikle deg som freeski-utøver, har vi et velutviklet tilbud for deg! 

Freeskilinja har to fulltidsansatte trenere som vil organisere den daglige treningen, samlinger og konkurranseopplegg og en deltidsansatt trener som er med på samlinger.

Alle nye utøvere går igjennom en legesjekk ved skolestart, og i denne forbindelse har vi naturlig nok utviklet et nært samarbeid med både lege og fysioterapeut.

Trening

Skadeforebyggende trening er et viktig satsningsområde for oss. Spesielt på høsten vektlegges mye fysisk trening, rett og slett for å tåle belastningen det er å kjøre ski hver dag gjennom vinteren. Barmarkstrening/basistrening tilrettelegges på en variert og motiverende måte, tilpasset de ulike årstidene.

Gjennom vinterhalvåret går det meste av treningstiden med til å være på ski. Vi er å finne på spennende konkurranser, velbygde terrengparker rundt om kring i verden og i Hafjell, under vårt motto «Ski er gøy!» Skitreningen vil hovedsakelig foregå i Hafjell Alpinsenter. Hafjell garanterer topp forhold gjennom sesongen, og har per i dag en godt utviklet terrengpark med både gode hopp og rails. Hafjell regnes som en av landets beste på dette området.

Samlinger

Vi reiser flere samlinger i både inn- og utland der vi fokuserer på et variert og kvalitetssikret treningsopplegg. Vannski, wakeboard, dødsing, turn og trampoline er bare noe av det vi driver med, i tillegg til god gammeldags fysisk trening og ski såklart.

Vi kan tilby to – tre utenlandssamlinger inkludert i prisen, avhengig av parkforhold, vær og vind. I vinter rakk vi en tur til Absolut park i Østerrike før epidemien kom, den andre som var planlagt måtte dessverre avlyses.

Vi er også de eneste i landet med en «Supertrampoline» som elvene fritt kan benytte både i og utenfor treningstid.

Kostnader

Skolepenger

Skolens tilbud er særskilt tilrettelagt for studiespesialiserende i kombinasjon med toppidrett, bl.a. organisering av skolehverdagen, skole- og treningsanlegg og spisskompetanse innen de idrettene skolen tilbyr. Dette medfører en kostnad på kr. 24.735,- pr. elev i skoleåret 2022/23.

Utvidet toppidrettstilbud

En forutsetning for å delta på den daglige treningen. Tilbudet omfatter en helhetlig oppfølging av den enkelte utøver, en rekke samlinger av høy kvalitet, daglig trening i et toppidrettsmiljø med kompetente trenere, sesongkort Hafjell, utstyr, halleie, treneroppfølging på konkurranser, testbatterier, kapasitetsprofiler, nødvendig transport mellom skole og trening og til samlinger m.m. Renn og personlig utstyr er ikke inkludert. Dette medfører, for skoleåret 2023/24, en kostnad på kr. 67.500,- i året.

Det kan søkes om stipend på Statens Lånekasse sine hjemmesider.

Søknadsfrist er 1. mars.

Inntakssamling vil foregå i Lillehammer i midten av mars. Aktuelle søkere vil bli invitert kort tid etter søknadsfrist. NTG vil sende ut tilbud om skole/idrettsplass til de aktuelle kandidatene så fort som mulig etter inntakssamlingen.

Er du litt usikker? Bli med på åpen samling! Her får du et innblikk i hvordan dagene på NTG Lillehammer er og hvordan vi har det, helt uten forpliktelse. Info kommer.

Trenere

Per Kristian «PK» Hunder

Sportssjef Freeski

PK Startet som trener ved NTG Freeski høsten 2017. Han er sportssjef på linjen, og er en ekte «boss». I den fritiden han får liker han å spille golf og ikke minst kjøre ski. Det er få som matcher hans CV som freeskier, som inkluderer en rekke toppplasseringer i internationale konkurranser i en årrekke, samt legendariske filmsegmenter fra produsenter som MSP og Field productions.

91762671

Morten Thorsrud Bragerhaug

Trener Freeski

Morten Bragerhaug, 29 år, har jobbet 7 år på Ringebu folkehøyskole på park linjen der. På fritiden er Morten aktiv med klatring, ski, og Freesbe golf. Han liker også veldig godt å tape i squash på mandager. Bachelor, faglærer i kroppsøving og idrettsfag. Trener 3 særidrett: Freeski Spesialpedagogikk: deltakelse og marginalisering. Kurslærer i freeski, Norges Skiforbund.

91326658

Wall of fame

Uten NTG ville jeg aldri ha kommet meg gjennom videregående skole. Hadde det ikke vært for NTGs engasjement til å få meg gjennom, hadde jeg nok ikke sittet her med et vitnemål i dag. Tiril S. Christiansen
Ferdinand Dahl
Johanne Killi