Lillehammer Freeski

Hos NTG Lillehammer Freeski vil du komme inn i et lekent, spennende og supersosialt miljø. Ønsker du å videreutvikle deg som freeski-utøver, har vi et velutviklet tilbud for deg! 

Freeskilinja har to fulltidsansatte trenere som vil organisere den daglige treningen, samlinger og konkurranseopplegg.

Alle nye utøvere går igjennom en legesjekk ved skolestart, og i denne forbindelse har vi naturlig nok utviklet et nært samarbeid med både lege og fysioterapeut.

Trening

Skadeforebyggende trening er et viktig satsningsområde for oss. Spesielt på høsten vektlegges mye fysisk trening, rett og slett for å tåle belastningen det er å kjøre ski hver dag gjennom vinteren. Barmarkstrening/basistrening tilrettelegges på en variert og motiverende måte, tilpasset de ulike årstidene.

Gjennom vinterhalvåret går det meste av treningstiden med til å være på ski. Vi er å finne på spennende konkurranser, velbygde terrengparker rundt om kring i verden og i Hafjell, under vårt motto «Ski er gøy!» Skitreningen vil hovedsakelig foregå i Hafjell Alpinsenter. Hafjell garanterer topp forhold gjennom sesongen, og har per i dag en godt utviklet terrengpark med både gode hopp og rails. Hafjell regnes som en av landets beste på dette området.

Samlinger

Vi reiser flere samlinger i både inn- og utland der vi fokuserer på et variert og kvalitetssikret treningsopplegg. Airbag, turn, trampoline, rulleskøyter og dødsing er bare noe av det vi driver med, i tillegg til god gammeldags fysisk trening og ski såklart.

Vi kan tilby en – to utenlandssamlinger inkludert i prisen. I Tillegg drar vi på samlinger i Norge og Sverige avhengig av parkforhold, vær og vind. I vinter blir det en tur til Absolutpark og 3 turer i Norge/Sverige.

Vi har også «Supertrampoline» som elvene fritt kan benytte både i og utenfor treningstid i perioder gjennom året.

Kostnader

Skolepenger

Skolens tilbud er særskilt tilrettelagt for studiespesialiserende i kombinasjon med toppidrett, bl.a. organisering av skolehverdagen, skole- og treningsanlegg og spisskompetanse innen de idrettene skolen tilbyr. Dette medfører en kostnad på kr. 26.220,- pr. elev i skoleåret 2024/25.

Utvidet toppidrettstilbud

En forutsetning for å delta på den daglige treningen. Tilbudet omfatter en helhetlig oppfølging av den enkelte utøver, en rekke samlinger av høy kvalitet, daglig trening i et toppidrettsmiljø med kompetente trenere, sesongkort Hafjell, utstyr, halleie, treneroppfølging på konkurranser, testbatterier, kapasitetsprofiler, nødvendig transport mellom skole og trening og til samlinger m.m. Renn og personlig utstyr er ikke inkludert. Dette medfører, for skoleåret 2024/25, en kostnad på kr. 75.000,- i året. 

Det kan søkes om stipend på Statens Lånekasse sine hjemmesider.

Søknadsfrist er 1. mars.

Inntakssamling vil foregå på Lillehammer 5.-7. mars. Aktuelle søkere vil bli invitert kort tid etter søknadsfrist. NTG vil sende ut tilbud om skole/idrettsplass til de aktuelle kandidatene så fort som mulig etter inntakssamlingen.

Er du litt usikker? Bli med på åpen dag! Her får du et innblikk i hvordan dagene på NTG Lillehammer er og hvordan vi har det, helt uten forpliktelse. Mer info her.

Trenere

Morten Thorsrud Bragerhaug

Sportssjef Freeski

Morten Thorsrud Bragerhaug, født 1991, startet på NTG Freeski i 2021. Har tidligere jobbet 7 år på Ringebu folkehøgskole sin parklinje. På fritiden er Morten aktiv med klatring, ski og frisbeegolf. Utdannet faglærer kroppsøving og idrett, Trener 3 Freeski, spesialpedagogikk og er kurslærer i freeski for Norges Skiforbund.

91326658

Jonas Aas

Trener freeski

Jonas Aas, født 1997, startet på NTG Freeski i 2023. Jonas er tidligere NTG elev fra 2013-2016, og er blant annet anerkjent for sin frontside-lock. På fritiden er han aktiv med ski, golf, sykling, tennis og langrenn. Har 7 års erfaring som miljøarbeider og jobbet som skitrener i Norges Skiforbund. Er utdannet bachelor i fysisk aktivitet og ernæring og Trener 1.

99314623

Wall of fame

Uten NTG ville jeg aldri ha kommet meg gjennom videregående skole. Hadde det ikke vært for NTGs engasjement til å få meg gjennom, hadde jeg nok ikke sittet her med et vitnemål i dag. Tiril S. Christiansen
Ferdinand Dahl
Johanne Killi