Tromsø Ski

NTG Tromsø Ski legger til rette for at du kan kombinere både skole og ski på høyt nivå.

 

 • Langrenn, Skiskyting og Randonee
 • Skoleåret 2021/2022 er det 17 elever på NTG Tromsø Ski
 •  Daglige treningsøkter på formiddagen
 •  Heltidsansatte trenere med ansvar for oppfølging på økter, samlinger og utvalgte konkurranser
 •  Egen treningssamling for vg3 hvert skoleår
 •  Samarbeid med OLT Nord-Norge om spisset treningsgruppe på teknikk/motorikk
 •  NTG Utvikling for eldre jr i langrenn og skiskyting
 •  Synne Arnesen, Silje Theodorsen, Vilde Nilsen, Trym og Eirik Gerhardsen er tidligere elever hos oss.

Målsetting

NTG Ski har som målsetting:

 • å utvikle gode holdninger og rett mentalitet til å kunne bli en toppidrettsutøver
 • å legge til rette for at elevene ved NTG kvalifiserer for høyere utdanning
 • å utvikle unge utøvere i langrenn, skiskyting og randonee til et høyt nasjonalt nivå, kvalifisere seg til landslag og ta Madelener i nasjonale og internasjonale mesterskap.

 

Gjennomføring

På NTG Tromsø Ski trener vi 5 ganger pr uke i skoletiden. Det legges vekt på utvikling av grunnleggende utholdenhetstrening, styrke, hurtighet og teknikk. Skiskytterne gjennomfører ukentlig 1-4 skiskytterspesifikke treningsøkter. Skoleåret 22/23 starter vi offisielt opp med randonee som idrett under NTG SKI.

 

Vi har samarbeid med Troms skikrets og Troms skiskytterkrets om reiseopplegg til nasjonale renn, skolen tilrettelegg for deltakelse på kretssamlinger. NTG Tromsø Ski tilrettelegger og gjennomfører felles transport til økter, samlinger og enkelte konkurranser.

På NTG Tromsø Ski vil det i løpet av skoleåret bli gjennomført ca 20 samlingsdøgn, utøvere på vg3 har i tillegg en egen treningssamling.

 

Fasiliteter

NTG Ski har nærhet til skiløyper og skiskytterstadion på Tromsø-øya. Styrkerom i tilknytning til skolelokalene på Alfheim Stadion, i samme lokale som styrkerommet har UIT testlab med blant annet rulleskimølle. På Storelva skistadion har skolen tilgang til et moderne rulleskianlegg på 2,7km. På vinterstid kan Tromsø friste med ti-talls kilometer med oppkjørte skiløyper både på fastlandet, øya og Kvaløya. Skiavdeling på NTG Tromsø har også eget smørerom for elever og ansatte, totalt seks benker med avtrekk. På NTG Tromsø kan du kjøpe lunsj i kantinen fra Tromsø IL.

 

 

Les mer om NTG her.

 

Trenere

Håvar Østvik

Hovedtrener Langrenn/Skiskyting/Randonee

Utdannet adjunkt m/opprykk og har trener 4 i skiskyting. Trenererfaring fra klubb og regionsatsning for junior/senior. Idrettsbakgrunn som seniorløper på nasjonalt nivå i skiskyting.

+47 988 83 989

Martin Andersen

Trener Langrenn og randonee

Martin er tidligere satsende langrennsløper og terrengsyklist. Han har en imponerende rekke med topp 10 plasseringer i NM på sykkel, langrenn, vinter triahlon, randonee og ultraløp, Martin har master i idrettsfysiologi og har tidligere jobbet 5.år ved Stange videregående skole, med ansvar for treningslære og toppidrett.

+47 950 78 075

Torjus Narvesen Fossli

Trener Skiskyting

Torjus kommer fra Nissedal i Vest-Telemark og har tidligere vært elev ved NTG Geilo. Var aktiv som skiskytter frem til 2016, men slenger seg gjerne fortsatt med på skirenn både med og uten børse. På siden av jobb studerer han på deltid, er ansvarlig trener på kretssamlinger i regi av Troms Skiskytterkrets. Gjennomført Trener 3 – Skiskyting sommeren 2021.

+47 412 77 428