Bærum Alpint

  • Skoleåret 2022/23 er det 25 elever + 5 medtrenende ved NTG Bærum Alpint
  • NTG Bærum Alpint har i gjennomsnitt 9 barmarksøkter per uke i barmarkssesongen
  • Rundt 55-60 samlingsdøgn før første renn
  • Helhetlig oppfølging av trenerne på skolen, på treninger, og i konkurranser
  • Tett samarbeid med alpinavdelingene på NTG Geilo og NTG Lillehammer (Spesielt i rennsesong)
  • Kristin Lysdahl, Fabian Wilkens Solheim, Henrik Røa og Sona Moravcikova er alle tidligere elever

Trenere

Espen Skåningsrud

Sportssjef Alpint

Espen begynte hos NTG Bærum Alpint i mai 2020. Han kommer fra stillingen som Hovedtrener i Bærums skiklub U16. Der har han vært i 3 år. Han har også tidligere vært hovedtrener i Rælingen skiklubb. Før det trener i NeRo Alpin. Han har også 7 sesonger i FIS som aktiv løper.

413 39 080

Sverre Melbye

Trener

Sverre har jobbet på NTG siden 2012. Han har bodd 12 år i USA, hvor han etter flere år som proff alpinist var trener for WIlliams College og US Ski Team Mens Europa Cup. I tillegg har Sverre selv vært på alpint landslaget, og han har kjørt World Cup i alle disipliner. Han har vært både daglig leder alpint, trener for U16 i Bærum Skiklubb, og jobbet som trener og servicemann for World Cup damer i Norge.

950 46 679

Andrej Jerman

Trener

Andrej kommer fra stillingen som sportssjef og trener for U16 i Ready. Han har tidligere også vært assistenttrener for World Cup-laget til Slovenia. I gjennom sine 15 år i World Cup som løper, har han 4 pallplasser, derav 2 seire. Han har representert Slovenia i 3 olympiske leker.

919 02 104

Wall of fame

Det var naturlig for meg å starte på NTG Bærum Alpint, ettersom jeg hadde gått tre år på NTG-U. Jeg var trygg på NTG sin filosofi og identifiserte meg veldig med deres verdier, og var derfor trygg på at jeg gjorde det riktige valget for å nå mitt potensial som toppidrettsutøver ved å begynne på NTG Bærum. I tillegg var det et ekstremt godt miljø blant utøverne, samt veldig profesjonelle og meritterte trenere. Fabian Wilkens Solheim