Geilo Snowboard

NTG Snowboard Geilo

Snowboardlinjen ved NTG Geilo har siden 1999 tilbudt ett godt treningstilbud for utøvere som ønsker å nå toppen innen snowboard. Vi har ett profesjonelt treningsopplegg som innebærer trening og oppfølging av på snø og barmark, året rundt. 

For å få til dette tilrettelegger vi individuelt sånn at alle får flest mulig timer på snowboard i løpet av en sesong. Det får vi til ved å trene skadeforebyggende, systematisk og variert på høsten, med hovedvekt på styrke og koordinasjon. Samtidig som vi alltid jobber for å få flest mulig kvalitetsdager på snø gjennom en sesong.

Trening:

Vi har trenere som har mye erfaring i å jobbe med unge snowboardere. De følger opp kjørerne under daglige treninger, testing, treningsdagbok og gjennom treningssamtaler. Vi har totalt 8 samlingsuker på høsten, som innebærer både samlinger på snowboard og samlinger der vi gjør barmarkstrening. Vi trener 12 – 18 timer i uken i tillegg til egentrening og konkurranser. Samtidig kreves det av kjøreren at skolearbeidet blir ivaretatt på en tilfredsstillende måte. Om vinteren har vi egen timeplan som gir oss muligheten til å dra i bakken etter skolen og vi kjører gjerne 2-4 timer hver dag. Vi kjører de elementene som er best den dagen (Park/ rails / pudder) og tilrettelegger treningen individuelt etter kjørerens egen målsetning. Vi forventer at kjørerne våre ønsker å konkurrere og vi følger opp under Norges cupen. Er det offisiell trening i forkant av konkurransen så drar vi for å kjøre den/de dagene.

Treningsarena:

En av de største fordelene vi har på Geilo er treningsmulighetene på snø. Vi får som regel tidlig snø og den varer lenge. Vanligvis har vi muligheter for å kjøre snowboard på Geilo i løpet av november, og de siste årene har fullverdig park vært klar i starten desember.

Vinterstid har vi mulighet til å trene daglig på Geilo i 3 ulike snowboardparker med ulike kvaliteter.

Geiloparken er tilbake i Vestlia. Her har vi mulighet til å drive konkurranserettet trening mot slopestyle, med både blå, rød og svart hopplinje.

Kikutparken bruker vi spesielt mye på våren, da sola og slushen gjør denne treningsarenaen helt unik. Her får vi stor mengdetrening på rails og kjørt på mange elementer per runde.

Slåttaparken bruker vi som en treningsavveksling til Geiloparken og Kikutparken og fungerer spesielt bra når det er mye vind.

I tillegg til disse 3 parkene har vi en railpark utenfor skolen som vi bruker så fort det er snø. Og ved behov reiser vi til andre anlegg i nærområdet for å få de beste treningsforholdene. Vi benytter oss blant annet av Big air bagen i Uvdal. Dette gjør at vi får en variert hverdag hvor vi har noe å kjøre på uansett forhold. I de siste årene har Ski Geilo arrangert Norgescup i snowboard tidlig på sesongen. Dette gjør at vi har en Norges beste parker fra starten til slutten av sesongen.

Vi har fine treningsmuligheter for barmarkstrening på Geilo. Til daglig bruker vi Geilohallen og styrkerommene tilkoblet denne. Her har vi mulighet for trening på stortrampoline, airtrack og mye annet nyttig.

Gjennom høsten reiser vi en gang i uka til en trampolinehall i Gol. Vi benytter oss også av Heminghallen når vi er Oslo-området.

Boforhold:

På Geilo bor elevene på hybler og leiligheter som vi er behjelpelige med å skaffe. Trenerne reiser på hybelbesøk to ganger i halvåret for å se at elevene har det bra. Noen elever bor sammen, mens andre ønsker å bo alene. 1.klasse har hybeltilvenning som tema den første tiden på skolen.

Skole:

Skoleundervisningen blir tilrettelagt for elevene slik at de har god mulighet til å følge pensum og ta prøver selv om de er på reisefot. Enten det er konkurranser eller samlinger er bøkene med og elevene har fått arbeidsoppgaver og innleveringer. Enkelte treningssamlinger følger også lærere med oss.

Slik blir du elev hos oss:

Søknadsfristen er 1.mars. Deretter vil alle søknader bli behandlet. De aktuelle søkerne blir innkalt til en inntakssamling på Geilo.

Inntakskriterier:

Søkerne må ha over 4.0 i gjennomsnittskarakter fra ungdomsskolen. I NTG sitt inntaksreglement er de generelle inntakskriteriene beskrevet.

Vi ser på kjørerne sitt utviklingspotensial, treningsvilje og holdning. Tidligere resultater er også med i vurderingen.

Hvert år tar vi inn omtrent 7 utøvere tilsammen på snowboard og freeski i 1. klasse. Ved enkelte tilfeller får vi også ledige plasser i andre og tredje klasse. Det lønner seg derfor å søke selv om du har startet videregående opplæring på en annen skole.

 

 

Trenere

Christian Christensen

Sportssjef Snowboard

Christian, CC, Christensen digger snowboard. Selvom han har lagt opp som snowboarder går det mye tid til både park og pudderkjøring på fritiden. Han startet å jobbe som trener på NTG i 2015 og tok over som sportssjef i 2019. I tillegg til lang erfaring som snowboardertrener på ulike nivåer har han en Bachelor i trenerrollen fra USN og ulike andre trenerstudier på cven.

92023391

Mathias Vågsdal

Trener

Mathias, eller Våggy som han blir kalt, er en av de norske snowboardtrenerne som fortsatt kjører hardest. Spesielt kjent for store tåmakka spins, dobble wildcats og å spise sylteagurk som snæx. Når utøverne skal lære nye triks kan Mathias ofte vise hvordan det skal gjøres.  Med masse erfaring, både som utøver og trener, har Mathias vært en del av det norske snowboardmiljøet i lang tid. Mathias er tidligere utøver på NTG og har gjennom sin utøverkarriere vunnet norgescuper og markert seg i store internasjonale konkurranser. Som trener har han erfaring fra blant annet BSK og på SNØ. Han har jobbet på NTG siden høsten 2022. Han jobber deltid samtidig som han tar en bachelor i idrettsfag.

952 24 433‬

Wall of fame

Ståle Sandbech
Silje Norendal
Aleksander Østreng
Torstein Horgmo