Geilo Alpint

Presentasjon Alpint NTG Geilo

I 1990 etablerte vi oss på Geilo på grunn av de flotte treningsforholdene for ski og med stabile vintre. NTG er en videregående skole på idrettens premisser, hvor vi setter utøverne i sentrum.

Norges Toppidrettsgymnas (NTG) startet som et rent alpingymnas i Bærum i 1981 og har en fantastisk tradisjon på å få frem alpinister i verdenstoppen. 3 olympiske mestere, 2 verdensmestere, 2 medaljevinnere i VM og OL og 16 forskjellige kjørere på pallen i WC har tidligere vært NTG elever.

Vi samarbeider tett med NTG Bærum og NTG Lillehammer om skisamlinger, fartstrening, trenerutvikling, barmark, basistrening, renn og mesterskap. Dette gir oss en unik mulighet til å tilrettelegge individuell og helhetlig oppfølging av våre løpere.

NTG Geilo har en stor og høyt utdannet og fleksibel lærerstab med lang erfaring i å imøtekomme det som kreves for å kombinere toppidrett og skolegang.

Alle NTG idrettene arbeider etter NTGs utviklingskonsept. Idrettens arbeidskravsanalyse danner grunnlaget for utarbeidelse av utøvernes kapasitetsprofiler. Profilene danner grunnlag for utarbeidelse av utviklingstrapper og treningsplaner for den enkelte utøver. Treningsarbeidet følges opp på daglige treninger, gjennom treningsdagbøker utøverne plikter seg til å føre, og gjennom treningssamtaler.

Den daglige treningen foregår for det meste på Geilo, og fleksible timeplaner legger til rette for optimalt utbytte av tiden. Det legges opp til individuell tilpasset trening i et godt treningsmiljø, og ca. 50 samlingsdøgn. Sportsjef Haukur Bjarnason har med seg trenerne Kiddi Bjørnsson og Sam Liddell

NTG benytter Olympiatoppen og har et nært samarbeid med kretser og trenerne i NSF.
Elevene har både generell og spesifikk idrettsteori innlagt i timeplanen.

Hybelsituasjonen på Geilo er bra, og de fleste alpinistene bor på private hybler nær skolen av praktiske årsaker. Ved å bo på hybel blir elevene strukturerte og selvstendige.

Medisinsk støtteapparat

 • Fysioterapi: Aktiv Helse, Geilo Trening og testsenter

Barmarkstrening

 • Barmarkstrening foregår i idrettshallen (bra med utstyr til variert koordinasjons trening)/styrkerom på skolen, kunstgressbanen, og i det flotte terrenget rundt Geilo.
 • Timeplanen gir mulighet til flere økter om dagen, med oppfølging av trener både på hverdagene og i helgene. Utøverne får personlig treningsplan hver uke og egen plan utarbeidet sammen med trener for sommerferien.
 • Alle utøverne har sin personlige trener.

Ski

 • Daglig trening på ski foregår fortrinnsvis i de flotte bakkene på Geilo.
 • I juni og august har vi samling på Folgefonna.
 • September og oktober trener vi i Norge og i Mellom-Europa.
 • På Geilo har vi moderne snøkanonanlegg som ofte muliggjør skikjøring fra slutten av oktober, eller tidlig i november, det betyr mye trening uten reiser før jul.
 • De fleste FIS-renn før jul går på Geilo eller i nærheten, noe som er svært gunstig for våre løpere. De får kjøre renn på “hjemmebane” samt at de slipper reisebelastningen. Dette gir også en økonomisk fordel.
 • I sesongen foregår skitreningen på dagtid. Når det passer, trener vi de andre dagene i uka.
 • Med gratis heiskort foregår skitreningen mest på Geilo, men også på Gol, Ål og Hallingskarvet skisenter. Dette gir variasjon og enda bedre muligheter for fartstrening.
 • NTG har ca. 55-65 skidager før jul, og totalt gjennom en hel sesong rundt 130 skidager.
 • Trenerne på NTG Alpint reiser med løperne på FIS-renn og NM.

Trenere

Haukur Tor Bjarnason

Sportsjef

Haukur kommer fra Reykjavik og begynte første gang å jobbe for NTG Geilo i 1997. Siden da har han også jobbet for flere landslag bla. Island, Sverige og Norge. Har stor arbeidskapasitet og lang erfaring fra World Cup, Europa Cup i de tekniske disiplinene. Hans styrke ligger i skikteknik, organisering og struktur. Han har lang erfaring fra de fleste elementene innenfor alpint, ski, barmark og materiell. Bor nå på Geilo sammen med kone og to barn som begge driver aktivt med alpint.

975 86 624

Kiddi Bjørnsson

Trener

Kiddi var elev ved Norsk Skigymnas Geilo (NTG) i det første kullet fra høsten 1990. Etter endt skolegang på Geilo fortsatte han sin skikarriere og kjørte i årene 1995 – 2002 på øverste nivå. Kiddi har flere pallplasseringer i World Cup. Kiddi begynte som trener på NTG i 2013. Etter to år som snekker på Geilo kom han tilbake som trener for fullt i 2019.

930 03 381

Sam Liddell

Trener

Sam kommer fra Scotland og har lang trenererfaring som trener på forskjellige nivåer. Han har blant annet trent det britiske Europa Cup og utviklingslaget. Han tilbrakte 7 år i Canada hvor han trente og administrerte FIS BC regionallag og andre klubber med FIS program. Før han kom til NTG var han hovedtrener for privatlaget Kandahar Racing Team som benyttet isbreer og skisteder i Norge for trening og konkurranser.

 

+44 7738620844

Wall of fame

Maria Tviberg
Hedda Berntsen