Geilo Skiskyting

På NTG Geilo har vi ca. 35 skiskyttere. Utøverne kommer fra mange forskjellige kretser. De siste årene har NTG Geilo markert seg sterkt i nasjonale og internasjonale konkurranser.

Vi har en godt sammensveisa gjeng som jobber hardt for utvikling. Vi er opptatt av utøveren som helhet. Skole, idrett, hybelliv og privatliv skal fungere sammen. Det vil erfaringsmessig gi den beste fremgangen både på skole og idrett. Dette er noe som gjenspeiler seg i hele vår treningsfilosofi og i det daglige arbeidet.

 

Fra juni til sesongstart har vi ca 6-7 samlingsuker. Mellom samlinger er det skoleuker, med en tilpasset ukeplan. Dvs at på høsten er det mindre skole, med lang dag mandag og fredag. De tre andre dagene er timeplanen lagt opp slik at man kan trene på morgen og på dagen. I disse ukene har vi fra 5-7 fellestreninger. Her samarbeider vi også med de andre idrettene om felles langtur, styrketrening o.l. Vi bruker Mellom-Europa og samlingssteder i Norge i tilegg til samlinger på Geilo. Den årlige 3.klasse samlingen i alpene har vært en suksess. Dette for at en ikke skal oppleve alt i 1. klasse men også ha noe å strekke seg etter til siste året på skolen. Det er sosialt å trene på Geilo. Her er det mange som ønsker å trene godt og mye, og det er alltid noen å trene sammen med.

 

På Geilo er det over 200 km med preparerte langrennsspor om vinteren. Daglig kjører tråkkemaskinen rundt fra november til mai. I tillegg er det fult av stier og grusveier, perfekt for lange turer på beina omvåren og høsten. Vi har en rulleskiløype tilknyttet skiskytterstadion som er under oppgradering. Geilo har et av norges beste kunstsnøanlegg med over 40 snøkanoner og permanent rørsystem. PåGeilo er det kort vei til alt, og det er med på å redusere totalbelastningen til utøveren noe vi ser å som veldig verdifullt for en toppidrettsutøver.

Vår hovedfilosofi er å sette utøverens målsetning i fokus. Vi har til enhver tid individuelt treningsopplegg, men har faste fellesøkter i uka. En vanlig skoleuke har som hovedregel 6 fellesøkter på høsten. Vi har også fellesøkter i helg med trener. På samling trener man som regel 2 økter om dagen. Gjennom hyppige individuelle samtaler og faste fellesmøter ukentlig jobber vi både individuelt og som gruppe. Samhold og en felles forståelse er nøkkelen til suksess.

På NTG Geilo er det et sterkt og godt treningsmiljø. Her er det lett å komme seg ut og trene. Med skiløype og skytebane i umiddelbar nærhet, elektronisk innendørs skytebane på skolen, treningshall, testlab, rulleskimølle og fri tilgang på styrkerom har vi tilgang på alt det en toppidrettsutøver trenger for å utvikle seg. Skiskyttermiljøet lokalt på Geilo er også sterkt med Geilo IL som vår nærmeste samarbeidspartner. På Geilo arrangeres norgescup og lokale renn.

 

Trenere

Dag Bjørndalen

Trener

Dag Bjørndalen er fra Simostranda og er tidligere elitelandslagsutøver. Dag har mye erfaring fra worldcup sirkuset og vet hva som skal til for å nå helt opp. Dag er utdannet tømrer og har tatt trener 4 kurs i fra NSSF. Dag startet som trener på NTG Geilo i 2008. Dag har svært gode praktiske egenskaper og er nok den av trenerne som kan mest om våpen og våpentilpasning. Dag er gift og har to barn som er aktive skiskyttere.

905 61 815

Øyvind Olstad

Sportssjef langrenn/skiskyting

Øyvind begynte som trener ved NTG Geilo i 2008. Øyvind har det overordnede ansvaret for langrenn og skiskyting. I tillegg til å være aktiv ute på «feltet».  Øyvind har tatt trenerstudiet med fordypning i Langrenn ved NIH, samt topptrener 2 ved NTNU/OLT. Har lang erfaring som trener og deltatt på flere mesterskap for NSF som leder/smører.

98012882

Ingvild Aafedt Flatland

Trener

Ingvild kommer fra Vik i Sogn. Har tidligere vært elev på NTG Geilo i tidsrommet 2001-2003 og drevet med skiskyting på nasjonalt nivå fram til hun var 21 år. Etter det gikk hun 3 år på langrenn i USA på Utah Skiteam samtidig som hun tok Bachelorgrad i Exercise and Sport Science ved University of Utah. Tok videre Mastergrad i Coaching Wellness i Exercise Science. Har jobbet 4 år som personleg trener på Mykjemeir. Har familie på 4 og er glad i fjell og natur.

477 07 254

Espen Nordby Andersen

Trener

Espen er tidligere skiskytter og kommer fra Larvik. Espen er gift, har tre barn og er bosatt på Geilo. Espen har tidligere vært elev ved NTG Geilo og har erfaring som trener fra NTG Lillehammer, Norges Skiskytterforbund(junior og elite herrer). Har også jobbet som daglig leder i Geilo Idrettslag. Har utdanning innenfor idrett og samfunnsplanlegging, NSSF og NSF trener 4 og topptrener 2. Er lidenskapelig opptatt av traktor, sau og geit. Driver gårdsbruk på si. Jakt og fiske er også en interesse.

900 19 647

Wall of fame

Fillip Fjeld Andersen
Vetle Sjåstad Christiansen
Ida Lien
Johannes Dale