Geilo Langrenn

Trenere

Øyvind Olstad

Sportssjef langrenn/skiskyting

Øyvind begynte som trener ved NTG Geilo i 2008. Øyvind har det overordnede ansvaret for langrenn og skiskyting. I tillegg til å være aktiv ute på «feltet».  Øyvind har tatt trenerstudiet med fordypning i Langrenn ved NIH, samt topptrener 2 ved NTNU/OLT. Har lang erfaring som trener og deltatt på flere mesterskap for NSF som leder/smører.

98012882

Kasper Kjeldsen

Trener

Kasper kommer fra Vang I Valdres og har tidligere vært elev ved NTG Geilo. Han begynte som trener ved NTG Geilo i 2016. Kasper har en mastergrad i Coaching og psykologi fra NIH, der han ved siden av studiene var trener for juniorgruppen til Fossum IF i 4 år. Han har også fullført Topptrener 2-utdanningen gjennom NTNU og OLT. Han er glad i lange turer på fjellet, og er heller ikke fremmed for litt engelsk fotball, eller et slag bowling. Kasper spiller fortsatt fotball for toppklubben Vang FK.

957 65 016

Ola Kristoffer Tosterud

Trener

Ola er født i 1993, og kommer fra Feiring. Han har jobbet som hovedtrener for juniorgruppen til Kjelsås IL. Ola er først og fremst odelsgutt, men han har også tatt utdannelse på Høyskolen på Lillehammer og Norges Idrettshøyskole der han sitter igjen med henholdsvis en bachelor i idrettsvitenskap og master i fysisk prestasjonsevne. Som skiløper var Ola aktiv, men slo aldri helt gjennom og fant heller sitt kall i treneryrket. På fritiden er han glad i å fiske, men ikke så god til å få fisk.

954 46 882

Wall of fame

Jeg valgte Geilo på grunn av gode treningsforhold, mye kompetanse og et godt miljø Jon Rolf Skamo Hope
Som junior nådde jeg mange av målene mine, mye ved hjelp av NTG Geilo Thomas Helland Larsen
Jeg lærte masse om trening og konkurranse som jeg fortsatt bruker den dag i dag Gjøran Tefre
Andrew Young

Langrennslinjen ble etablert ved NTG Geilo i 1990. Vi er ca 30 utøvere og 3 fulltidsansatte trenere, som alle jobber sammen og legger forholdene til rette for at utøverne skal ha en solid plattform videre i karrieren.

NTG Geilo Langrenn gir utøverne mulighet til å skape en plattform for videre satsning på langrenn etter junioralderen. Målet er at utøverne skal bli mer selvstendige og kunnskapsrike i løpet av årene på NTG.

Det vil bli lagt til rette for å kombinere trening og skolegang på en slik måte at man kan prestere på begge områder om man er motivert og legger ned en stor egeninnsats.

Hver måned har trener og utøver individuelle samtaler om trening, holdninger, livet på hybel, samt planlegging av hverdagen på Geilo. Vi jobber ut i fra en klar filosofi som består av tett oppfølgning med planer, gjennomføring av økter med trener og jevnlig evaluering.

Vi vektlegger også lagbygging, for vi ser en stor verdi av å være et lag der alle bidrar for gruppens utvikling som helhet, som igjen fører til individuell fremgang.


Treningsarena

Trenings- og læringsmiljøet er et av Norges beste, og om du kommer til Geilo kan du være med på å bidra til at det blir enda bedre. Geilo er et lite sted som omkranses av gode treningsmuligheter både sommer og vinter, der det aldri er langt til nærmeste treningspartner.

I løpet av skoleåret planlegges seks samlinger fra Juni til Desember, mens det til vanlig gjennomføres 4-5 fellestreninger i uken.

Med skiløype, treningshall, testlab, rulleskimølle og fri tilgang på styrkerom i umiddelbar nærhet har vi tilgang til alt det en toppidrettsutøver trenger for å utvikle seg.


Boforhold

På Geilo bor elevene på hybler og leiligheter som vi er behjelpelige med å anskaffe. Trenerne reiser på hybelbesøk for å se til at elevene har det bra. Noen elever bor sammen, mens andre ønsker å bo alene. Geilo er et sted det er lett å få tak i hybel, og de fleste synes det er attraktivt med en NTG-elev som leietaker. 1. klasse har hybeltilvenning som tema den første tiden på skolen.


Renn

Alle utøverne får mulighet til å delta på et profesjonelt felles opplegg på Norges cup og junior-NM hvor vi organiserer overnatting, transport, sekundering og skipreparering. Vi eier en smørevogn som er med på alle NC og JR.NM renn «sør for Trøndelag».

 

 


Medisinsk støtteapparat

Vi har samarbeid med fysioterapeuter på Geilo. Dette er fagpersoner vi har tett samarbeid med og som har god kunnskap til og forståelse for hva det vil si å være elev ved NTG. Som utøver ved NTG har man også muligheten til å benytte oss av helsetilbud hos Olympiatoppen, hvis det er nødvendig.


Hvilke krav stiller vi?

  • Utøverne er forpliktet til å møte til trening og delta i treningen i den formen den blir gitt
  • Utøverne er forpliktet til å ha 100% kontroll på sitt eget utstyr innen treningen starter.
  • Utøverne deltar aktivt for å videreutvikle det eksisterende miljøet på langrenn.
  • Utøverne tar konsekvensen av det å begynne på NTG Geilo langrenn.
  • Utøverne må følge regler og retningslinjer for NTG Geilo langrenn.

Vi stiller store krav til disiplin og egeninnsats, men vi har også mye moro å by på.