Tromsø Håndball

Håndballinjen ved NTG Tromsø legger til rette for at du kan kombinere skole og idrett på høyt nivå.

Hvert år ønsker vi rundt 10 nye håndballelever velkommen til en skolehverdag kjennetegnet av trivsel, et godt læringsmiljø og kvalitetsøkter på banen. Avhengig av søkermasse og søkernes skole- og idrettsnivå vil NTG Tromsø kunne fravike disse kvotene.

Lærerne og trenerne ved NTG har et nært samarbeid. Vi passer på at timeplanen din blir tilpasset idrettsrelatert fravær og reising, og sørger for tilrettelegging ved behov. Vi har egen sportsjef og et høykompetent trenerteam med bred erfaring fra håndball og spillerutvikling.

NTG Tromsø håndball har gode treningsforhold og hver uke gjennomfører vi fire-fem kvalitetsøkter. I tillegg har vi teori i toppidrett, tilpasset håndballspillere.

Litt generell info om vår håndballavdeling og hva vi kan tilby:

 • Skoleåret 2023/2024 er det 31 håndball elever ved NTG Tromsø
  • 16 gutter og 15 jenter
 • 3 heltidsansatte håndballtrenere, målvaktstrener på håndballøktene, fysisk trener i 50% stilling og en fysioterapeut ansatt ved skolen. Vi har i tillegg tilgang til et helseteam.
 • 2 ukentlige håndballøkter på dagtid
 • 2-3 fysiske økter hvor styrke, eksplosivitet, utholdenhet, og skadeforebyggende egenskaper prioriteres.
 • Tett oppfølging fra trenere
 • En samling i utlandet i året. Dette er inkludert i idrettsavggiften.
 • Tilgang til treningssenter på dagtid – på Romssa Arena
 • Lisenser til treningsdagbok og treningsplanlegging i XPS Sideline
 • Diverse utstyr
   

  Undervisning og kostnader

  Vi jobber med kompetanseutvikling og bruker årsplan i Toppidrett 1, Konkurranse- og Toppidrett 2 og 3 som utgangspunkt for undervisning.

  Skolens tilbud er særskilt tilrettelagt for studiespesialiserende utdanningsprogram i kombinasjon med toppidrett.

  Kostnaden ved å gå på NTG er todelt. Elevene betaler både en skoleavgift og en idrettsavgift – summen av disse to avgiftene utgjør sammen med semesteravgiften den totale kostnaden ved å gå på NTG.

  Trykk på lenken for å se hvor mye det koster å gå på NTG Tromsø Idrett- og skolekostnad

   

  Gjennomføring

  Vi trener 12 til 18 skoletimer pr. uke. Antall timer avhenger av alder, klassetrinn og treningsgrunnlag. Vi legger stor vekt på individuell utvikling av fysiske, tekniske og taktiske ferdigheter.

  Du som utøver, klubben din og NTG samarbeider tett om styring av trenings- og totalbelastning.

  Som elev står du fritt til å velge hvilken klubb du ønsker å spille for. Oppfølging og treningsbelastning vil tilrettelegges ut fra klubbhverdagen.

   

  Les mer om NTG her.

   

Trenere

Lasse Lundby

Hovedtrener Håndball

Lasse er en lærerutdannet trener som fullførte sin Trener 3 utdanningen i håndball høsten 2020. Han har tidligere spillererfaring i eliteserien med Elverum og i 1.divisjon med Fjellhammer. Som håndballtrener har han vært spillerutvikler i Region Innlandet i en rolle som regional landslagstrener for G17. Han har trent både gutter og jenter i alderen 15-19 år, og er i dag trener for 2.divisjonslaget til THK kvinner.

+47 948 20 230

Vebjørn Slettli

Håndballtrener

Vebjørn har 6 års utdanning med master i idrettsvitenskap og praktisk pedagogisk utdanning ved siden av. Har trener 2 utdanning. Som tidligere spillererfaring har Vebjørn spilt opptil 1 divisjon i Alta IF og tidligere vært innom U- landslag. Tidligere har Vebjørn blant annet jobbet som hovedtrener for Bossekop damelag, Storhamar herrer 2 divisjon og jobbet som trener ved Toppidrett Wang i Hamar. I dag er han hovedtrener for herrelaget i Tromsø håndball klubb og for Lerøy G 18.

Alexei Shestakov

Trener Håndball

Alexei har 5års utdannelse innen idrett, bachelor i idrett med spesialisering i trenerrollen og master i idrettsvitenskap. Er for tiden under Trener 4/Master Coach utdanningen til Norges Håndballforbund. Han har tidligere vært trener for ulike aldersbestemte og seniorlag i Innlandet og Trøndelag. Samt hatt en rolle i Region Innlandet som spillerutvikler. De siste årene har han vært hovedtrener for 1.divisjonslaget til Levanger. Til daglig er Alexei trener for 2.divisjonslaget til THK kvinner.