Tromsø Håndball

Håndballinjen ved NTG Tromsø legger til rette for at du kan kombinere både skole og idrett på høyt nivå.

Hvert år ønsker vi ca. 8-12 nye håndballelever velkommen til en skolehverdag kjennetegnet av trivsel, et godt læringsmiljø og kvalitetsøkter på banen. Avhengig av søkermasse og søkernes skole- og idrettsnivå vil NTG Tromsø kunne fravike disse kvotene.

Lærerne og trenerne ved NTG har et nært samarbeid. Vi passer på at timeplanen din blir tilpasset idrettsrelatert fravær og reising, og sørger også for ekstraundervisning ved behov. Vi har egen hovedtrener og et høykompetent trenerteam med bred erfaring fra håndball og spillerutvikling.

NTG Tromsø håndball har gode treningsforhold.

Hver uke har vi fem kvalitetsøkter, i tillegg til teori i toppidrett, tilpasset håndballspillere. Vi gjennomfører også en årlig samling i utlandet.

 • Skoleåret 2022/2023 er det 34 håndball elever ved NTG Tromsø
  • 17 gutter og 17 jenter
 • 2 ukentlige håndballøkter på dagtid
 • 2-3 fysiske økter hvor styrke, eksplosivitet, utholdenhet, og skadeforebyggende egenskaper prioriteres.
 • Tett oppfølging av trenere både på dagtid og kveldstid
 • En samling i utlandet i året
 • 3 heltidsansatte håndballtrenere, målvaktstrener på håndballøktene, fysisk trener i 50% stilling og en fysioterapeut ansatt ved skolen. Vi har i tillegg tilgang til idrettslege og mental trener.

 

Undervisning og kostnader

Vi jobber med kunnskapsutvikling og bruker fagplan i Toppidrett 1, Konkurranse- og Toppidrett 2 og 3 som utgangspunkt for tema og type undervisning.

Skolens tilbud er særskilt tilrettelagt for studiespesialiserende utdanningsprogram i kombinasjon med toppidrett.

Kostnaden ved å gå på NTG er todelt. Elevene betaler både en skoleavgift og en idrettsavgift – summen av disse to avgiftene utgjør sammen med semesteravgiften den totale kostnaden ved å gå på NTG.

For skoleåret 2023/24 er skoleavgiften på kr. 26.220,

Utover dette lovpålagte skoletilbudet tilbyr Stiftelsen NTG i samarbeid med avdeling håndball et utvidet toppidrettstilbud. For skoleåret 2023/24 er kostnaden kr. 20800. Dette inkluderer:

 • Alle treningstimer både håndball og fysisk + taxi til og fra håndballtrening
 • Kvalifiserte trenere på alle skoleøkter.
 • Treningssamling i utlandet med kost og losji på disse
 • Utstyr (klister, is, tape, osv)
 • Treningsklær fra Select
 • Lisenser til treningsdagbok og treningsplanlegging i XPS Sideline
 • Tilgang til treningssenter på dagtid – på Alfheim stadion

Kostnader for personlig utstyr er ikke inkludert.

 

Gjennomføring

Vi trener 12 til 18 skoletimer pr. uke. Antall timer avhenger av alder, klassetrinn og treningsgrunnlag. Vi legger stor vekt på individuell utvikling av fysiske, tekniske og taktiske ferdigheter.

Du som utøver, klubben din og NTG samarbeider om styring av trenings- og totalbelastning.

 

Les mer om NTG her.

 

Trenere

Lasse Lundby

Hovedtrener Håndball

Lasse er en lærerutdannet trener som fullførte sin Trener 3 utdanningen i håndball høsten 2020. Han har tidligere spillererfaring i eliteserien med Elverum og i 1.divisjon med Fjellhammer. Som håndballtrener har han vært spillerutvikler i Region Innlandet i en rolle som regional landslagstrener for G17. Han har trent både gutter og jenter i alderen 15-19 år, og er i dag trener for 2.divisjonslaget til THK kvinner.

+47 948 20 230

Vebjørn Slettli

Håndballtrener

Vebjørn har 6 års utdanning med master i idrettsvitenskap og praktisk pedagogisk utdanning ved siden av. Har trener 2 utdanning. Som tidligere spillererfaring har Vebjørn spilt opptil 1 divisjon i Alta IF og tidligere vært innom U- landslag. Tidligere har Vebjørn blant annet jobbet som hovedtrener for Bossekop damelag, Storhamar herrer 2 divisjon og jobbet som trener ved Toppidrett Wang i Hamar. I dag er han hovedtrener for herrelaget i Tromsø håndball klubb og for Lerøy G 18.