video av inntakstestene

Alle søkere til NTG-U Bodø inviteres til en inntaksdag som tester utøvernes spenst/hurtighet, styrke, koordinasjon og utholdenhet.

Her kan du se video av alle inntakstestene.

Push ups

Utførelse: Utøverne ligger på magen med strak kropp. Skulderbreddes avstand mellom hendene med tommel mot skulderspiss. Push-up til strake armer, kropp senkes ned igjen til gulv og håndflatene løftes raskt opp fra gulvet og ned igjen, før ny push -up gjennomføres. Kroppen skal holdes strak for godkjent utførelse. Det skal være symmetrisk bruk av armene.

Utøveren gjennomfører flest mulig repetisjoner med godkjent utførelse, testen avsluttes hvis feil utførelse
Man har ett forsøk, som registreres som utøverens resultat.

Harres test

Utførelse: Testen gjennomføres som en hinderløype (se skisse), med rulle fremover, vendinger, hopping over og kryping under hekker. Utøver må fullføre testen uten riv. Ved riv, må testen startes på nytt.

Hekkhøyde 70 cm (både gutter og jenter).

Man har to forsøk. Beste forsøk vurderes og teller som utøverens resultat.

Sideveis forflytning

Utførelse: Utøveren starter med å stå på en boks, plasser den andre boksen ved siden av den du står på og flytt deg over på ny boks. Gjenta i samme retning så mange ganger du klarer i løpet av 20 sekunder.
Dimensjoner på bokser: 25 cm x 25 cm x 5 cm (bxdxh).

Man gjennomfører øvelsen to ganger. Antall flytt av boksene i de to forsøkene summeres opp og telles som utøverens resultat.

Balanse på bom

Utførelse: Øvelsen gjennomføres uten sko. Det plasseres ut tre bommer på bakken med forskjellig vanskelighetsgrad. Utøveren skal gå baklengs og gjennomføre så mange korrekte trinn som mulig. Det er ingen tidsbegrensing.

Man har tre forsøk per bom. Antall korrekte trinn for alle tre bommer og forsøk summeres og telles som utøverens resultat (det gis maksimalt 72 poeng).

Sideveis hopp

Utførelse: Utøveren hopper over en list med samlede ben. Antall korrekte hopp telles i løpet av 15 sekunder. Man har to forsøk. Forsøkene legges sammen og registreres som utøverens resultat.

Motorikk – kroppskontroll

Utøveren blir vurdert gjennom en gitt serie bevegelser.
Man har to forsøk. Beste serie vurderes og teller som utøverens resultat.

40 meter

Utførelse: 40 meter sprint. Utøverne starter fra stillestående posisjon, med en fot foran den andre.

Man har to forsøk. Beste forsøk registreres som utøverens resultat.

2000 meter

Utøveren løper 2000 meter. Resultatet måles i antall min/sekunder. Start i oppreist posisjon med et ben foran det andre. Testen gjennomføres på en idrettsbane.

Man har ett forsøk, som registreres som utøverens resultat.