Forskningsbasert metode

Bak NTG-U sin modell, ligger tanken om å lære elevene å trene. Skolen er basert på Olympiatoppens filosofi og LTAD-modellen («Long Term Athlete Development»), der vi jobber med å styre belastningen for hver enkelt utøver i samarbeid med klubber og trenere. Den forskningsbaserte metoden bygger på kunnskapen om at allsidig trening over tid gir bedre prestasjonsnivå og høyere grad av motivasjon.

På NTG-U Tromsø  får alle elever variert trening i skoletiden hver dag. Type aktiviteter endrer seg gjennom året, og inkluderer blant annet fotball, håndball, svømming, turning, orientering, løping og sykling.

Vi tilpasser treningsopplegget til den enkelte, noe som hos oss blant annet betyr at håndball- og fotballspillere får to ukentlige økter i sin spesialidrett. Ut over dette arbeider vi med individuell ferdighetsutvikling, rolle- og teknikktrening, basistrening og forebygging av skader.

 

 

Idretter

På NTG-U Tromsø er det mange idretter representert – både sommer- og vinteridretter, lags- og individuelle idretter. Variasjon av idretter, samt motiverte og ambisiøse elever danner utgangspunktet for et spennende lærings- og idrettsmiljø, der elevene får følge drømmen om å nå opp til toppidrettsnivået.