Seminaret er nå dessverre fulltegnet.

Foredragsholdere og paneldebattdeltagere

Zaineb Al-Samarai

Zaineb Al-Samarai er idrettspresident. Hun er tidligere fotballspiller, og hun har vært leder av Holmlia Sportsklubb, og hun har satt i styret til Vålerenga Fotball. Hun er utdannet jurist fra Universitetet i Oslo. Hun har representert Arbeiderpartiet på Stortinget i perioden 2017 – 2021 da hun var første vararepresentant fra Oslo Ap. Zaineb ble medlem i Idrettsstyret første gang i 2019.

Øyvind Sandbakk og Lars Tore Ronglan

Øyvind Sandbakk er påtroppende sportsdirektør ved NTG. Han er i dag professor ved Institutt for nevromedisin og bevegelsesvitenskap ved NTNU der han også er leder for Senter for toppidrettsforsking. Han er også professor II ved Norges Arktiske Universitet. Sandbakk er også styreleder i Trenerklubben i langrenn og styremedlem ved Norges Idrettshøgskole.

Lars Tore Ronglan er professor og rektor ved Norges idrettshøgskole. Han er tidligere landslagsspiller i håndball og har lang trenererfaring fra både barne-, ungdoms- og elitehåndball.

Gro Hammerseng Edin

Gro var landslagskaptein i flere år for Norges kvinnelandslag i håndball, og hun har OL-gull fra Sommer-OL i Beijing 2008. Gro har vært brukt som ekspertkommentator på TV over mange år. De seneste årene har hun vært landslagstrener for aldersbestemte landslag i Norges Håndballforbund (NHF). Gro har varslet at hun nå slutter som trener i NHF. Gro er utdannet innenfor ledelse ved Universitetet i Sør-Øst Norge – i tillegg har hun Trener 2 og Trener 3 utdanning gjennom NHF. Hun er medeier i Squeeze.

Tore Øvrebø

Tore Øvrebø har vært toppidrettssjef i Olympiatoppen i 10 år. Han er tidligere landslagsutøver og landslagstrener i roing, og har tidligere vært ansatt i utholdenhetsavdelingen, som coach og utviklingssjef, i Olympiatoppen.

Hanne Staff

Hanne Staff er leder for prestasjon og utvikling i Olympiatoppen, der hun tidligere var leder i enhet for talentutvikling (2009-2016) og coach. Hun tar i dag en doktorgrad i treningslære ved UiT, tilknyttet Fendura-prosjektet. Hun er tidligere landslagutøver i orientering frem til 2004 (4 VM gull i perioden 1997-2004), toppidrettsansvarlig WANG Toppidrett (2004-2009).

Marthe Kristoffersen

Marthe Kristoffersen er tidligere landslagsløper i langrenn med 15 NM medaljer og 6 pallplasser i verdenscup. Hun har vært langrennstrener ved NTG og Elon Innlandet, og er siden mai 2023 sportssjef for det svenske Ski Classics-laget Team Eksjöhus.

Marit Breivik og Liv Hemmestad

Marit Breivik er en norsk tidligere håndballtrener og -spiller, mest kjent som sjef for det norske kvinnelandslaget i håndball i 15 år fra 1994 til 2009. Under hennes ledelse tok kvinnelandslaget sitt første VM-gull (1999) og første OL-gull (2008). Etter 13 år som coach i lagspillidretter og som sommeridrettssjef, er Marit Breivik nå pensjonert, men er i god aktivitet som foredragsholder.
Hun har blitt kåret til Årets trener på Idrettsgallaen hele 4 ganger, og i 2023 ble hun tildelt Idrettsgallaens hederspris. Hun harutnevnt til ridder av 1. klasse av St. Olavs Orden for «sin innsats som rollemodell i norsk idrett».

Liv Hemmestad har doktorgrad i idrettsvitenskap med fordypning på temaet idrettscoaching; ledelse, læring, verdier i toppidrett. Hun har siden 2007 vært fagansvarlig idrettscoaching ved Olympiatoppen og er også førsteamanuensis ved Universitet i Sørøst-Norge. Hemmestad har utviklet olympic coach program og elite coach-programmet. Hun har jobbet med landslagstrenere/trenerteam og kapteinsteam knyttet til trener-lederutvikling og effektive team, samt flere landslag på tema lagprosesser og prestasjonskultur.

Åsne Havnelid

Åsne Havnelid er en fremtredende norsk organisasjonsleder. Hun startet sin yrkeskarriere som alpintrener ved Norges Toppidrettsgymnas i 1985, og var rektor der fra 1988 til 1995. Videre arbeidet hun som daglig leder for Toppidrettssenteret og som assisterende toppidrettssjef under Bjørge Stensbøl i Olympiatoppen. I tillegg til sin betydelige erfaring innen idretten, har Havnelid hatt nøkkelroller i næringslivet, blant annet som direktør for ski-VM 2011 i Oslo fra 2007 til 2011, administrerende direktør for Norsk Tipping og generalsekretær for Røde Kors. I dag har hun flere ulike styreverv, blant annet styreleder Ski-VM 2025 i Trondheim, styreleder Vinmonopolet og nestleder i styret i NRK.

NTG Lillehammer

Josefine Biseth Engmann er 25 år og kaptein for Lillehammer IK sitt eliteserielag. Hun har spilt på alle aldersbestemte landslag og er nå en viktig spiller for det norske kvinnelandslaget. Sesongen 17-18 spile hun hockey for  universitet of Main i USA. Sesongen 20-21spilte hun hockey for Modo i Sverige. Josefine topper suverent poengstatistikken for spillere i den norske ligaen og er en viktig årsak til at Lillehammer IK leder ligaen klart sesongen 2023-2024. I tillegg til å spille ishockey jobber Josefine med markedsføring for Lillehammer Olympiapark i 60% stilling og er ekspertkommentator i ishockey for TV2.

Trond Hårberg er daglig leder og toppidrettssjef ved NTG Lillehammer. Tidligere vært sportssjef langrenn ved NTG. Trond er styremedlem og sitter i sportsutvalget i Lillehammer ishockeyklubb. Trond har vært en av pådriverne for å satse på kvinnehockey v/NTG Lillehammer  og i Lillehammer ishockeyklubb.

Line Jahr er en pioner i norsk kvinnehopp og var første kvinnelige hoppelev ved NTG Lillehammer fra 2000 til 2003. Hun har VM sølv i Mix Lagkonkurranse fra VM i 2015, 2 NM gull og 4 seire fra Continental Cup, som var forgjengeren til Kvinnenes World Cup. Allerede i 2004 mottok hun likestillingsprisen i hjemkommunen, Modum. Er i dag leder og trener for Prosjekt 2026

Halvor Persson er tidligere norsk landslagshopper og senere trener på NTG, jr./rekruttlag i hopp og World Cup laget i kombinert. Jobber i dag som Ass. Toppidrettssjef ved NTG Lillehammer.

Sissel Gynnild Hartley

Sissel er leder for marked- og merkevarebygging i Toppfotball Kvinner. Hun har jobbet med strategi- og merkevarebygging for det Engelske Foballforbundet (FA). I tillegg har hun jobbet med «brand management» for Johnson & Johnson. Hun er utdannet innenfor management, business, administrasjon, organisasjon og ledelse fra både Lancaster University og NTNU.

Andrea og Vegard Rooth

Andrea Rooth (21) er en av Norges fremste friidrettskvinner. I 2023 vant hun gull i U23 EM på 400m hekk. Hun har også gull på samme distanse fra U-20 EM i 2021. Hun representerer Lambertseter, og hun har også meget sterke resultater i mangekamp og 100m hekk. Andrea trenes av sin far, Vegard Rooth.

Vegard Rooth er trener i friidrett for Lambertseter, hvor han også er trener for sin datter, Andrea Rooth. Vegard har selv en rekke NM-medaljer i friidrett, og han var med å sette norgesrekord for klubblag på 4 X 400 meter stafett 1991. Vegard er næringslivsleder og er adm.dir. i Interimleder AS. Han er utdannet ved Norges Markedshøyskole, og han har en Master i Management fra Handelshøyskolen BI med tilleggsutdanning fra Stanford University og University i Oxford.

Guro Røen

Guro er generalsekretær i Norges Volleyballforbund, og hun er tidligere internasjonal håndballdommer. Hun har tidligere vært generalsekretær i Norges studentidrettsforbund, og hun har hatt ulike lederroller i over 20 år i idretten. Guro har en master i fysisk aktivitet og helse med tilleggsfordypning i Sport Psychology fra Norges idrettshøgskole.

Arne Møller

Arne Møller er tidligere profesjonell fotballspiller og sportssjef. Han har vært fotballtrener i Toppserien for kvinner, han har høyeste fotballutdanning (UEFA A), samt at han er utdannet diplomtrener gjennom Olympiatoppen. Han er utdannet som fysioterapeut. Han er i dag gründer i SpeakLab – et senter for trening i muntlig formidling. Arne Møller har blant annet utgitt den kjente barneboken Storyball – «den røde tråden fra lilleputt til Champions League».

Trond Pedersen

Trond Pedersen er assisterende toppidrettssjef i Olympiatoppen, der han tidligere var Utviklingssjef. Han er tidligere trenings-/utdanningskonsulent, sportssjef og generalsekretær i Norges Friidrettsforbund, organisasjons- og kompetansesjef i SAS Ground Handling, direktør people development i SAS, konsulent i næringslivet (management consulting), HR-direktør Norden og Baltikum i Sanofi.

Inge Andersen

Inge Andersen er styreleder for Stiftelsen Norges Toppidrettsgymnas. Han har vært generalsekretær for Norges idrettsforbund og olympiske og paralympiske komite (NIF) i perioden 2004 – 2017. Inge har vært landslagstrener og sportssjef i langrenn på 1990-tallet både for Norges Skiforbund og Det sveitsiske skiforbundet. Inge har hovedfag i idrett fra Norges Idrettshøgskole. Inge arbeider som partner i Scandsports AS.

Hvor er det?

Seminaret er i Ullevaal Panorama i Ullevaal Stadion, inngang A1.