INfo om sjakk

To verdensmestere
Helt enormt er det at vi har fostret to verdensmestere. Magnus Carlsen er vår meste kjente elev, men juniorverdensmestertittel til Aryan Tari i 2017 er også fantastisk.

Av våre totalt nærmere 100 elever siden oppstart i 1998 er ni stormestere og sju internasjonale mestere.

Hovedtrener på sjakkavdelingen er stadig Simen Agdestein.

Mål
Vårt hovedmål er selvfølgelig å utvikle gode sjakkspillere, men vi har også et mål om å utvikle det vi har kalt «ressurspersoner for norsk sjakk». Elevene skal lære seg å undervise, arrangere sjakkturneringer og alt som hører med til administrativt sjakkarbeid. Vi arrangerer blant annet turneringer og driver sjakkundervisning på ulike nivåer der elevene får prøvd seg.

Gjennomføring
Vårt tilbud er rikt og omfattende. I våre daglige sjakkøkter vil de ulike aspekter av vårt kjære spill bli belyst og analysert. Forutsetningene er de beste med et stort sjakkbibliotek, gode lærekrefter og over 20 års erfaring med drift av sjakkgymnas.

Vi ser på sjakk som en ferdighet som må øves, ikke som kunnskap som skal pugges. Engasjement er i den sammenheng spesielt viktig. Det er nødt til å være moro! Et godt miljø er da ekstremt viktig og noe vi vektlegger spesielt.

Enten du allerede er bitt av basillen eller er i ferd med å bli det, ligger forholdene på sjakklinjen på NTG perfekt til rette for stor utvikling.

Skolepenger
Skolens tilbud er særskilt tilrettelagt for studiespesialiserende i kombinasjon med toppidrett, bl.a. organisering av skolehverdagen, skole- og treningsanlegg og spisskompetanse innen de idrettene skolen tilbyr. Alle elever – uavhengig av skole og idrett – betaler en årlig skoleavgift på NTG. Dette er differansen mellom hva en offentlig og en privat skole får i statsstøtte.

Utvidet toppidrettstilbud
Utover dette lovpålagte skoletilbudet tilbyr Stiftelsen NTG i samarbeid med avdeling sjakk et utvidet toppidrettstilbud. Dette inkluderer daglig trening, utenlandsreiser med turneringer, trenerlønn, nødvendig transport til samlinger m.m.

Konkret er det i budsjettet satt av 9.000,- per elev til turer. Corona-situasjonen gjør ting uberegnelig, men vi håper å få til tre utenlandsturer i året der hver av disse blir subsidiert med 3.000,-.