Info om Judo

NTG Bærum Judo

NTG Judo i Bærum legger til rette for at gutter og jenter kan kombinere skole og idrett på høyt nivå. NTG Judo tar hvert år inn 3-5 nye elever

Målsetning

NTG judo har som målsetning:

  • å utvikle gode holdninger og rett mentalitet til å kunne bli en toppidrettsutøver.
  • å legge til rette for at elevene ved NTG kan kvalifisere seg for høyere utdanning.
  • å utvikle judoutøvere til å nå et høyt nasjonalt nivå, kvalifisere seg inn på landslag og ta medaljer i internasjonale mesterskap.

Gjennomføring

Det er 10-15 timer trening hver uke på dagtid. Her vil det legges stor vekt på teknisk judotrening med individuell oppfølging. Det blir også lagt vekt på ressurstrening som styrke og kondisjon. I tillegg vil elevene også utøve en del andre idretter relatert til judosporten. På kvelden og i helgene blir det 5 -7 timer trening per uke. Her blir det mer kamprelatert trening der elevene følger klubbtreningene i området. NTG-trener er tilstede på flere av kveldstreningene. Det blir også satt av tid til egentrening.

I løpet av skoleåret vil NTG judo ha 5 – 7 samlingsuker i både inn- og utland. Utøverne vil bli testet regelmessig for å kontrollere treningsopplegg, fremgang, målsetning og motivasjon.

Fasiliteter

NTG judo trener judo i Ippon judoklubb sine store og moderne lokaler i Nadderudhallen i gangavstand fra NTG. NTG har eget treningssenter på over 1000 kvadratmeter utarbeidet av landets fremste eksperter på basistrening.

Kostnader

Skolepenger

NTG mottar offentlig tilskudd for elevene. Dette statstilskuddet dekker hoveddelen av driftsutgiftene, slik at eleven kun betaler en mindre andel skolepenger.

Utvidet toppidrettstilbud

Utover det lovpålagte skoletilbudet tilbyr Stiftelsen NTG i samarbeid med avdeling judo et utvidet toppidrettstilbud. Det utvidede toppidrettstilbudet innebærer en helhetlig oppfølging, oppfølging på kveldstreninger, oppfølging på konkurranser og samlinger med NTG i inn- og utland.