Å ha et godt og sunt kosthold er en avgjørende faktor for å prestere godt på idrettsbanen. Det er viktig å spise sundt og variert, og som ung utøver er det ikke minst viktig å spise nok mat gjennom en lang skoledag.
Spesielt etter en treningsøkt, er det vesentlig at kroppen får tilført det den trenger av næringsstoffer og væske slik at restitusjonsprosessen blir best mulig. Les mer om mat før under og etter trening her.
Ernæringskonsulent Line Giertsen underviser i ernæringsrelaterte emner på NTG-U og NTG. Hun har individuelle samtaler og matprepping/matlaging med elever og holder også kostholdsforedrag for skolens ansatte og elevenes foresatte.
NTG Bodø tilbyr alle elever og ansatte muligheten for å kjøpe et varmt måltid tre dager i uken. Skoleåret 2023-24 har vi en avtale med Tverlandet Catering. Lunsjavvikligen skjer i NTGs kantine og dekkes av hver enkelt NTG-elev/foresatt. Pris per uke er kr. 270,-.
Maten er ernæringsmessig sammensatt for idrettsutøvere og baserer seg på kjøtt/fisk, grønt og karbohydrater i form av ris, pasta eller poteter. Allergentilpasset mat merkes og det er også mulig å få vegetaralternativ.
Leverandør fakturerer 2-3 ganger per skoleår, og faktura må være betalt før eleven får servering. Det påløper et administrasjonsgebyr på fakturaen.
Line Giertsen har lang erfaring med veiledning av klienter med forskjellige målsetninger, deriblant toppidrettsutøvere innen kampsport og CrossFit. Line jobber i tillegg som foreleser for en rekke aktører og har IOC diploma in sports nutrition.