Hjem VM-gull til "Doffen"
Foto: Norges Sykkelforbund

VM-gull til "Doffen"

20-åringen som gikk ut fra NTG Kongsvinger i fjor spurtet fra alle på oppløpet!

Kristoffer Halvorsen ble torsdag verdensmester i landeveissykling. Med god hjelp fra lagkameratene, ikke minst Henrik Evensen som også har gått på NTG Kongsvinger, klarte han å manøvrere seg fram til gullet.

- Dette er utrolig moro og fortjent for "Doffen". Både mentalt og fysisk har han vært en ener så lenge jeg har kjent ham. Måten han har jobbet på og tatt til seg læring på, bør stå som et skoleeksempel for andre syklister, forteller hans tidligere trener og sportssjef på NTG Kongsvinger Ole Petter Vibekken.

Det er tredje gang på fire år at en tidligere elev på NTG Kongsvinger er på seierspallen i landeveisløpet for U23-utøvere. I 2013 ble Sondre Holst Enger nummer 3 og i 2014 fikk Kristoffer Skjerping samme plassering. Nå toppet Halvorsen begges resultat. 

- Det er utrolig moro at tidligere elever fra skolen gjør det så bra som seniorer. Det er viktigere for oss at utøverne presterer som voksne enn at de er best som juniorer. Filosofien vår er at elevene skal tenke langsiktig og gjøre et godt stykke arbeid på veien dit, forteller Vibekken.

Vi gratulerer både "Doffen", Henrik og alle de andre norske gutta!

Foto: Norges Sykkelforbund