Hjem Synne Flem på besøk
Foto: Greg McCartan

Synne Flem på besøk

Synne var avgangselev ved NTG Bærum fotball i fjor. Hun tar for tiden en bachelorgrad i USA hvor hun får scholarship for å spille på skolelaget.

Synne Flem var avgangselev ved NTG Bærum i fjor sommer. Fotballspilleren fra Asker er nå ferdig med sitt første semester ved Northern Arizona University i Flagstaff. Det er gøy å se at stadig flere av våre elever drar over dammen på scholarship. Dette er en veldig fin mulighet til å kombinere det man liker aller best – idretten sin – med en utdannelse. Dette er nettopp det Synne gjør. Hun har fått et scholarship for å spille fotball samtidig som hun tar en bachelorgrad i kommunikasjon. 

Synne er for tiden hjemme på juleferie og vi var så heldige at hun tok seg en tur innom sin gamle skole hvor hun holdt foredrag for 3 heldige klasser om hvordan det er å bo og studere i USA. Dette er nok en mulighet mange av våre elever kunne tenke seg å prøve ut etter de har fullført 3 år hos oss, og det er derfor veldig fint at folk som har den erfaringen kommer innom og deler den med oss.  

Hun var det første kullet som tok internasjonal engelsk her på NTG, noe hun drar god nytte av i sin nye tilværelse i Flagstaff. Det er ingen andre skandinavere på universitetet hennes. Hun ble dermed ”kastet rett ut i det” fra første stund. Som 19-åring kan det være både tøft og veldig krevende å flytte til et helt nytt land med en ny kultur. Dette fikk Synne merke i begynnelsen med lange dager på skolen og tøffe treninger. I tillegg kan klimaet i Flagstaff være en utfordring. Byen ligger på en høyde av 2000 meter. Samtidig kan sommermånedene være veldig varme og luftfuktigheten høy. Treningene i USA er ofte mye hardere og lengre enn hva man er vant med her hjemme. I tillegg stilles det mye tøffere krav til det fysiske. Veldig mange av øktene består av både løping og styrke. Utpå ettermiddagen når treningen omsider er ferdig, er det tid for lekser. Den største forskjellen fra å studere i USA kontra her hjemme er nok at oppfølgingen er bedre i USA. Der har man klasser som vi er vant med fra videregående med opprop før hver time, i tillegg til lekser fra dag til dag. Derfor må kveldene bli brukt til lekser og innleveringer. Synne, som den dedikerte og målrettete personen hun er, ble fort vant til dette. Hun gjør det veldig bra både på skolebenken og på banen. Hun stortrives i Flagstaff og har også fått vært litt rundt og sett på området. Det er mye fin natur rundt Flagstaff. I tillegg går den berømte Route 66 gjennom byen, og en av landets eldste nasjonalparker Grand Canyon er heller ikke langt unna. Synne anbefaler folk på det varmeste å gripe denne muligheten dersom den byr seg!

Tilslutt vil vi takke Synne for at hun tok turen innom oss, og ikke minst Greg McCartan (lærer ved NTG Bærum) som arrangerte det hele!