Hjem NTG Geilo Langrenn Sesongstart på Beitostølen - 8 pallplasser fra nåværende og tidligere utøvere
Foto: Eirik Andreas Mortensbakke

Sesongstart på Beitostølen - 8 pallplasser fra nåværende og tidligere utøvere

I kanonbra løyper og i strålende vær var det tid for årets første norgescuphelg på Beitostølen. For våre yngste utøvere var det også første møte med norgescup, og det var flere som leverte kanonbra resultater.

På fredagens distanserenn i klassisk ble det fullklaff for jentene i K17. Med 3. plass for Mari Aas, 6. plass til Ebba Andresen og 21. plass til Eva Bjørbæk kan vi ikke annet enn å si oss strålende fornøyd. 

For gutta leverer Andreas Bergsland et av sine beste renn på veldig lenge og går inn til en sterk 10. plass. Videre følger Kasper Herland og Elias Mostraum opp med henholdsvis en 12 og 21. plass. Resten av de yngste gutta kommer sterkere tilbake neste gang. 

I de elste klassene viser Eivor nok en gang at hun har tatt et kjempesteg denne sesongen og går inn til 10. plass. I tillegg viser Emma at hun er på vei tilbake til storformen med en 15. plass. 

Hos gutta er det også mye å glede seg over. Blant annet går Andreas Tronsli inn til en solid 12. plass kun noen få sekunder bak topp 10. Videre går Amund Korsæth og Jon Osnes inn til en 14 og 20. plass, samtidig som Andreas Aas-Jakobsen følger opp med sine første poeng på distanse i norgescupen. 

På lørdagens sprint ble det virkelig fullklaff! Flere leverte veldig bra prologer og vi hadde hele 13 videre. Av disse 13 var det så mange som 9 videre til semi, og 4 videre til finalen. Aller best gikk det i den eldste guttaklassen der Brage Bø med kraft, eleganse og kløkt går inn til seier. En utrolig sterk prestasjon i konkuranse med 1 år eldre gutter. 

Hos den yngste klassen kom Torjus Refsnes og Sindre Norbom seg helt til finalen. Der karret Torjus seg helt opp på pallen med en sterk 3. plass, mens Sindre endte som nummer 5. I klassen over ryker Andreas Aas-Jakobsen i Semi-finalen, mens en totalt utslitt Andreas Tronsli ender på 6. plass i finalen. 

For jentene blir det exit i semi-finalen på Ebba Andresen, mens Eivor kommer seg helt til finalen for første gang i norgecupen. I finalen endte hun på 5. plass og blir med det nest beste jente født i 1999. I samme klasse går også Jenny en meget god sprint og blir nummer 13, og er med det utrolig nærme en semifinaleplass. 

På den avsluttende dagen var det distanserenn i fri teknikk på programmet, der leverte nok en gang de yngste jentene strålende resultater. Ebba kunne ikke være noe dårligere enn sin samboer Mari og gikk inn til en meget imponerende 3. plass. Nevnte Mari leverte også nok et sterkt renn og endte som nummer 9. 

I klassen over gjør både Tiril Lund og Pia Stangebye gode prestasjoner og går inn til 15 og 17. plass. Blandt de eldste jentene leverer igjen Eivor varene med en kanonsterk 7. plass, mens Emma og Jenny følger opp med en 15 og 25. plass. 

For gutta går Kasper Herland med 2 fall inn til en 5. plass. I tillegg er August Jarbeaux og Sindre Norbom inne på poengplass med henholdsvis en 23 og 25. plass. I klassen over leverer Andreas Aas-Jacobsen sitt beste distanserenn med klar margin, og går inn til en 13. plass. 


Foto: Jan Kristian Johnsrud

Totalt har det vært en bra helg for oss, med sprinten Lørdag som det absolutte høydepunktet. Det har vært flere positive overaskelser, men det er også noen som ikke helt fikk ut sitt beste denne helgen. Normalt sett blir vi sterkere utover sesongen, og vi skal jobbe knallhardt for å få til det i år også. 

Det er også gledelig å se at våre tidligere utøvere fortsetter og utvikle seg og leverer gode resultater. På Fredag bli det seier til Jon Rolf Skamo Hope, mens på Lørdag får Brage med seg Håkon Asdøl og Jørgen Lippert opp på pallen. På den avsluttende distansen er Jon Rolf nok en gang på pallen med en 3. plass, mens Simen Munch Wahl går inn til en meget gledelig 5. plass.