Hjem NTG Bærum Sjakk Reisebrev fra Sunny Beach

Reisebrev fra Sunny Beach

Bjørn Revil som var med sjakk på samling til Bulgaria har sendt oss et reisebrev. Les hva han skriver om turen.

Sjakkelevene på NTG har nylig spilt en turnering i Sunny Beach i Bulgaria og jeg har vært med dem som lærer. Mange NTG elever er ofte ute og reiser og da må de jobbe med skolefagene sine slik at de til enhver tid er ajour. Noen ganger reiser derfor lærerne med elevene slik at vi kan organisere skoleaktiviteter, gjennomføre prøver og hjelpe dem med faglige utfordringer.  Jeg har reist mange ganger med ulike idretter og det er alltid hyggelig å være med elever på tur.

Turen til Bulgaria var godt organisert både fra treneren Simen og de lokale arrangørene som bl.a hentet og leverte oss på flyplassen. Elevene bodde på hotellet hvor partiene ble spilt og det var et fint lokale, en slags resepsjon som omtrent ikke var i bruk som vi brukte til skoleaktiviteter. Her var det skinnstoler og marmorgulv, god belysning og bordtennisbord og swimmingpool rett ved. Det er lettere å jobbe konsentrert når man har et bra lokale.

Kombinasjonen sjakk og skole byr på spesielle utfordringer siden sjakk er en tankeidrett og hvert parti tar omkring 4 timer. I tillegg er det opptil flere timer med forberedelse av åpningsspill og slikt. Dermed blir elevene mentalt slitne. Løsningen er en viss justering av skolearbeidet i forhold til den enkeltes dagsform samt å jobbe effektivt og ordentlig når man har skole slik at man kan slappe av med god samvittighet etterpå.

Sjakkturneringen gikk for de flestes vedkommende bra og flere vant pengepremier. Årets kull av sjakkspillere er svært sterkt og flere av elevene er i Norgestoppen for voksne allerede som 16-17 åringer. Resultatene fra turneringen ligger her.

Turen vår ble ellers omtalt på to sjakk-nettsider Matt og Patt og Bergens sjakklubbs informasjonssider. Flere artikler og en god del bilder ligger der. Her er noen linker:

Simen Agdestein tar med seg elevene sjakkelevene til Sunny Beach.

Salomon nærmer seg magisk grense etter Bulgaria-suksess

Bergens Schakklub skriver også om turen til Sunny Beach

Foto: Hotellet hvor vi hadde skole
Foto: Her jobbes det med skole
Foto: Sunny Beach