Hjem NTG Bærum Sjakk NTG Bærum: Sjakk
Foto: Sunniva Halvorsen

NTG Bærum: Sjakk

Din drøm, vår lidenskap!

Sjakklinjen på NTG ble opprettet i 1998 og har allerede markert seg på en rekke måter, både internt i sjakkmiljøet og generelt med mye medieomtale.

Helt enormt er det at vi nå faktisk har to verdensmestere. Magnus Carlsen er vår meste kjente elev, men nå har sannelig også Aryan Tari gått hen og blitt juniorverdensmester.

Av våre totalt nærmere 100 elever siden oppstart, er seks Stormestere og åtte Internasjonale mestere.

Hovedtrener på sjakkavdelingen er stadig Simen Agdestein.

Mål

Vårt hovedmål er selvfølgelig å utvikle gode sjakkspillere, men vi har også et mål om å utvikle ressurspersoner for norsk sjakk, ikke bare gode sjakkspillere. Vi arrangerer blant annet turneringer og driver sjakkundervisning på en rekke skoler i nærområdet.

Gjennomføring

Vårt tilbud er rikt og omfattende. I våre daglige sjakkøkter vil de ulike aspekter av vårt kjære spill bli belyst og analysert. Forutsetningene er de beste med et stort sjakkbibliotek, gode lærekrefter og 20 års erfaring med drift av sjakkgymnas.

Vi ser på sjakk som en ferdighet som må øves, ikke som kunnskap som skal pugges. Engasjement er i den sammenheng spesielt viktig. Det er nødt til å være moro! Enten du allerede er bitt av basillen eller er i ferd med å bli det, ligger forholdene på sjakklinjen på NTG perfekt til rette for stor utvikling. 

Kostnader

Skolepenger

Skolens tilbud er særskilt tilrettelagt for studiespesialiserende i kombinasjon med toppidrett, bl.a. organisering av skolehverdagen, skole- og treningsanlegg og spisskompetanse innen de idrettene skolen tilbyr. Dette medfører en kostnad på kr. 24.975 pr. elev i skoleåret 2019/20. 

Utvidet toppidrettstilbud (sjakk)

Utover dette lovpålagte skoletilbudet tilbyr Stiftelsen NTG i samarbeid med avdeling sjakk et utvidet toppidrettstilbud. Skoleåret 2019/2020 utgjør dette en kostnad på kr. 13.000 per elev. Dette inkluderer daglig trening, utenlandsreiser med turneringer, trenerlønn,  nødvendig transport til samlinger m.m. 

Hvordan søke?

Generelle inntakskriterier for NTG finner du her.
Søknadsskjema finner du her.