Hjem NTG Lillehammer Freeski Presentasjon NTG Freeski Lillehammer

Presentasjon NTG Freeski Lillehammer

Utvikling, kameratskap, trening og skiglede!

Vi er freeski!

Freeskilinja har 2 trenere, og en sportssjef som vil organisere den daglige treningen, samlinger og konkurranseopplegg. Skadeforebyggende trening er et viktig satsningsområde for oss. Spesielt på høsten vektlegges mye fysisk trening, rett og slett for å tåle belastningen det er å kjøre ski hver dag gjennom vinteren.

Alle nye utøvere går igjennom en legesjekk ved skolestart, og i denne forbindelse har vi naturlig nok utviklet et nært samarbeid med både lege og fysioterapeut.

Gjennom vinterhalvåret går det meste av treningstiden med til å være på ski. Vi er å finne på spennende konkurranser, velbygde terrengparker rundt om i verden og i vår egen park rett utenfor skolens hovedinngang, under vårt motto "Ski er gøy!"

Skitreningen vil hovedsakelig foregå i Hafjell Alpinsenter. Hafjell garanterer topp forhold gjennom sesongen, og har per i dag en godt utviklet terrengpark med både gode hopp og rails.  Hafjell regnes som en av landets beste på dette området.

Barmarkstrening/basistrening tilrettelegges på en variert og motiverende måte, tilpasset de ulike årstidene.


I tillegg reiser vi på flere samlinger i både inn- og utland der vi fokuserer på et variert og kvalitetssikret treningsopplegg. Vannhopp, vannski, skating, turn og trampoline er bare noe av det vi driver med, i tillegg til god gammeldags fysisk trening. Vi er også de eneste i landet med en "Supertrampoline" som elvene fritt kan benytte både i og utenfor treningstid. 


Kostnader

 

Skolepenger

 Skolens tilbud er særskilt tilrettelagt for studiespesialiserende i kombinasjon med toppidrett, bl.a. organisering av skolehverdagen, skole- og treningsanlegg og spisskompetanse innen de idrettene skolen tilbyr. Dette medfører en kostnad på kr. 24.090,- pr. elev i skoleåret 2016/17.

 

Utvidet toppidrettstilbud

En forutsetning for å delta på den daglige treningen. Tilbudet omfatter en helhetlig oppfølging av den enkelte utøver, en rekke samlinger av høy kvalitet, daglig trening i et toppidrettsmiljø med kompetente trenere, sesongkort Hafjell, utstyr, halleie, treneroppfølging på konkurranser, testbatterier, kapasitetsprofiler, nødvendig transport mellom skole og trening og til samlinger m.m. Renn og personlig utstyr er ikke inkludert. Dette medfører, for skoleåret 2016/17, en kostnad på kr. 50.000,- i året. 

Det kan søkes om stipend på Statens Lånekasse sine hjemmesider.

Søknadsfrist er 1. mars.

Inntakssamling vil foregå i Lillehammer i midten av mars. Aktuelle søkere vil bli invitert kort tid etter søknadsfrist. NTG vil sende ut tilbud om skole/idrettsplass til de aktuelle kandidatene så fort som mulig etter inntakssamlingen.

2015 med NTG Freeski

Her ser du litt fra våre turer og samlinger i løpet av et år