Hjem NTG Tromsø Mulig ny idrett H2019 - Volleyball Nyhet høsten 2018 - Volleyballsatsing på NTG Tromsø

Nyhet høsten 2018 - Volleyballsatsing på NTG Tromsø

NTG Tromsø har inngått formelt samarbeid med BK Tromsø. Dette innebærer blant annet at elevene er sikret et godt treningstilbud også på ettermiddagstid i klubb, tilpasset sportslig nivå.

Last ned PDF-fil med info: Norges Toppidrettsgymnas Ntg Tromsø Nyhet Volleyball

Stiftelsen Norges Toppidrettsgymnas (NTG) har etablert videregående skoler i Bærum, Geilo, Kongsvinger, Lillehammer og i Tromsø, samt ungdomsskoler i Bærum, Kongsvinger og på Lillehammer. Høsten 2018 er det oppstart av NTG i Bodø.

NTG Tromsø ble etablert i 2008, og er lokalisert på Alfheim stadion. Skolen feirer 10 års jubileum i år. NTGs tilbud er kvalitetssikret og godkjent av Olympiatoppen, det er landsdekkende, og vi har elever fra alle fylker. Som den første skolen i landet, la vi til rette for å kombinere toppidrett og videregående skole. Vi begynte med alpint i 1981, og er i dag det ledende toppidrettsgymnaset. Vi tilbyr spesialisering i 27 forskjellige idretter. 

NTG Tromsø ønsker å starte opp toppidrettssatsing på volleyball fra høsten 2018. Tilbudet gjelder elever som skal begynne i VG1, men kan også være mulig for elever som skal begynne i VG2 og VG3. Skolens studieprogram er studiespesialisering med toppidrett.

NTG har tre hovedmål for elevene:

  • Elevene skal nå lengst mulig i sin idrett, målet er medalje i internasjonale mesterskap
  • Elevene skal få studiekompetanse slik at de kan studere videre på høyskole eller universitet
  • NTG skal bidra til at elevene utvikler gode holdninger

NTG skal være den beste skolen på kombinasjon skole og idrett. Dette gjennom individuell tilpasning og tett oppfølging. Det er fokus på sunt kosthold og vi har tilgang til kantine med næringsrik kost.  

NTG Tromsø har inngått formelt samarbeid med BK Tromsø. Dette innebærer blant annet at elevene er sikret et godt treningstilbud også på ettermiddagstid i klubb, tilpasset sportslig nivå. Treningstilbud i skoletiden ved NTG vil ha hovedfokus på teknisk og taktisk trening, basistrening og styrketrening på Alfheim.  

Elevene vil få ei helhetlig oppfølging på skole og idrett. Dette vil bli ivaretatt av engasjerte og dyktige lærere og trenere. NTG Tromsø har mange hybelboere. Disse får oppfølging og tilrettelegging i form av felles hybelmiddager og hybelbesøk av trener. I regi av NTG Tromsø vil det bli gjennomført volleyballsamlinger i inn og utland. Dette innebærer ingen fravær fra skolen da det gjennomføres skole med lærer til stede også ved slike samlinger.  

Har du lyst til å satse volleyball gjennom NTG Tromsø? Meld din interesse til en av kontaktpersonene ved NTG Tromsø så hjelper vi deg med den informasjon du måtte trenge. Fredag 16. februar har du mulighet til å komme på hospitering på skolen. Her vil det bli tilrettelagt for skolearbeid, omvisning, foredrag om skole og idrettssatsing, samt trening i skolens lokaler på Alfheim. Lørdag 17. og søndag 18. februar vil BK Tromsø legge opp til treningssamling i regi av klubben. Lørdag kl. 1600 spiller BK Tromsøs elitelag for herrer seriekamp mot NTNUI.  

Les mer om skolen på http://ntg.no/skole/tromsø  og på Facebook  

Søknadsfrist 1. mars via søkeportalen på nettsiden.

Du må da søke opptak til MIX-linjen.

https://opptak.ntg.no/#/ (Inntaket skjer rundt påske)

Kontaktpersoner NTG:

Harry Fagervold har mange års erfaring som elite- og landslagspiller i volleyball. Han har vært en del av BK Tromsøs trenerteam for elite herre siden 2013. Videre vil han fra våren 2018 være ferdig utdannet Trener 3 i volleyball.