Hjem NTG Lillehammer Sykling Presentasjon av NTG Lillehammer Sykling
Foto:

Presentasjon av NTG Lillehammer Sykling

Livet i Lillehammer er godt for syklister! Her kan du lese litt om oss, men det aller beste er å besøke oss når vi har hospiteringssamling.


Vi på NTG Lillehammer sykkel tilbyr deg som vurderer en videregående utdanning muligheten til å utvikle deg i et av Norges ledende toppidrettsmiljø. På Lillehammer har vi helt nye lokaler og meget flotte fasiliteter i Håkons Hall kun 50 m fra skolen, med et nybygd rullerom med 26 Computrainer ruller!
Som syklist har du mulighet til å trene og utvikle deg i et miljø som har vært et steg på veien for flere av dagens norske toppsyklister!

Sykkel avdelingen på Lillehammer tar inn ca. 14 syklister hvert år, fordelt på landevei, terreng og downhill. Vi tar også inn elever i 2.og 3. klasse dersom det er ledige plasser. Vi er nå 45 utøvere på NTG Sykkel, og har hele 5 trenere tilknyttet linjen.

Vi gjennomfører mellom 5-7 fellesøkter ukentlig, og har 5 samlinger i løpet av skoleåret. Samlingene gjennomføres i Norge, i tillegg til 2 samlinger hvor vi reiser til Spania i februar og en spesifikk rittsamling i april.
På Lillehammer er det meget gode treningsforhold både sommer og vinter. Et rikt veinett med lite trafikk, samt et varierende terreng i umiddelbar nærhet. NM rundbane løypa rundt skolens lokaler til teknikk og kapasitets trening. Til utfor har vi gode muligheter hvor vi benytter Hafjell og løypene rundt lysgårdsbakken for utfor trening
Med alt av treningsfasiliteter i nær forbindelse har vi gode rammer til å skape et godt og trygt miljø. Gode holdninger, entusiasme og respekt er faktorer vi setter høyt for å gjennomføre treningen med høyest mulig kvalitet.


Skolepenger
Skolens tilbud er særskilt tilrettelagt for studiespesialiserende i kombinasjon med toppidrett, bl.a. organisering av skole- hverdagen, skole- og treningsanlegg og spisskompetanse innen de idrettene skolen tilbyr. Dette medfører en kostnad på kr. 24 510,- pr. elev i skoleåret 2016/17.

Toppidrettstilbud

Tilbudet omfatter en helhetlig oppfølging av den enkelte utøver, et tilpasset samlingsopplegg av høykvalitet, daglig trening i et toppidrettsmiljø med kompetente trenere, eget rullerom med Computrainer ruller, treneroppfølging på NC og NM rundbane/landevei konkurranser, testbatterier (Vo2 maks og kapasitetstester), nødvendig transport mellom skole og trening og til samlinger m.m. Dette medfører en kostnad på kr. 27 000,- i året.
Ritt og personlig utstyr er ikke inkludert.

Støttepersoner
Med våre 5 tilknyttende trenere tilbyr NTG Sykkel Lillehammer en helhetlig oppfølging. Vi har trenere som er med på alle NC rittene i løpet av sesongen, hvor vi også bidrar med transporten.
Vi samarbeider med ressurser i nærmiljøet rundt oss som Høyskolen i Innlandet på forskningsbasert kunnskap, og Aktivklinikken på basisferdigheter, fysioterapi og legeoppfølging. Vi verdsetter kompetansen som finnes og bruker dette til å kunne gi et helhetlig tilbud til våre utøvere.
På Lillehammer treffer du utøvere fra et mangfoldig antall idretter, og et godt miljø sosialt. Et sted for å kombinere idrett og utdanning på høyt nivå.
NTG bidrar til at utøvere i løpet av sin karriere tar medaljer i internasjonale mesterskap, kvalifiserer seg til ønskede høyere studier, og utvikler gode holdninger.
Hos oss får eleven individuell, helhetlig oppfølging på skole og på trening. Vi utvikler ansvarsbevisste og handlingsorienterte toppidrettsutøvere.