Hjem NTG Tromsø Fotballjenter Oppsummering av sesongen 2017

Oppsummering av sesongen 2017

Les om hvordan det har gått med jentene i årets sesong

Sist gang dere hørte fra oss, sto det om både opprykk og nedrykk (henholdsvis for TIL – 2.div og Fløya – 1.div.), mens for J17 sto det om kretsmesterskap både for Fløya, TIL og Hamna. Nå er sesongen ferdig for samtlige av jentene, derfor er det på tide med en liten oppdatering.


TIL – kampen om opprykk til 1.divisjon

Vi starter med TIL. De kjempet om opprykk til 1.div. For å kunne vinne serien og spille kvalifiseringskamper til 1.divisjon måtte de vinne med et visst antall mål over Fløya 2 i siste seriekamp. De vant kampen, men de maktet ikke å vinne med 13 mål, så for TIL sin del endte de på en god 2.plass i årets sesong. Tromsdalen (TUIL) vant serien, men de klarte ikke overliste motstanderne i kvalifiseringskampen. Dermed ble det ikke opprykk på noen av lagene fra Tromsø i årets 2.divisjon.  


Fløya – kampen om overlevelse i 1.divisjon

1.divisjon for kvinner 2017 har vært av den uvanlige, og ikke minst ulidelige sorten. Sesongen har vært rekordjevn, og over halvparten av lagene har kjempet en kamp mot å unngå nedrykk til 2.divisjon. Fløya var en av lagene som har hatt kniven på strupen nesten hele sesongen. Men vi klarte det (heldigvis) til slutt. Selv om vi endte opp på 7.plass var det ikke mindre enn 4 poeng til nedrykk. Før siste serierunde skulle spilles sto hele 7 (!) lag i fare for å rykke ned. Til slutt var det Kongsvinger og KIL/Hemne som måtte ta turen ned til 2.divisjon. Til tross for en rekordjevn sesong har dette vært en enorm erfaring for samtlige av jentene, og trenerne. Dette året er definitivt noe vi kan ta med oss inn mot neste sesong og bygge videre på. I tillegg til at samtlige jenter har fått god matchtrening dette året, enten gjennom spill i 1.divisjon, 2.divisjon, cup eller J19 cup. Under ser dere en lettet gjeng ette seier over Byåsen i siste seriekamp:

Til tross for en rekordjevn sesong har dette vært en enorm erfaring for samtlige av jentene, og trenerne. Dette året er definitivt noe vi kan ta med oss inn mot neste sesong og bygge videre på. I tillegg til at samtlige jenter har fått god matchtrening dette året, enten gjennom spill i 1.divisjon, 2.divisjon, cup eller J19 cup.

Under ser dere en lettet gjeng ette seier over Byåsen i siste seriekamp:


J17: Fløya, TIL og Hamna – kampen om serie- og kretsmesterskap

Både TIL, Hamna og Fløya kjempet lenge seriemesterskapet i årets J17 serie. Fløya dro til slutt det lengste strået og vant serien sammenlagt, mens Hamna og TIL havnet på plassen under, henholdsvis 2. og 3.plass. Fløya måtte likevel til slutt se seg slått av Varden i kampen om kretsmesterskapet.

Under ser dere Sara Bruvik og Ina Caroline Engebrethsen, som furtet litt etter tapet mot Varden, mens om raskt kom seg ovenpå igjen etter at de vant sammenlagt på konkurransene på årets siste offisielle fotballtrening på NTG:


Oppsummering og veien videre

Uansett hvilke resultater jentene har hatt med klubbene, så kan vi trygt si at samtlige av jentene har hatt en ny treningshverdag, enten for at de har gått fra å trene 5-6 økter i uka til 10-12 økter i uka, eller at det har vært et nytt treningsopplegg. Uansett har utviklingen vært merkbar, enten gjennom tekniske og taktiske fotballferdigheter, eller at de har blitt sterkere, raskere og mer utholden gjennom allsidig trening. Akkurat nå så er fotballsesongen over for samtlige. På NTG har vi gått inn i en ressursperiode hvor vi har fokus på styrketrening, basistrening og fysisk trening. Målet med denne perioden er at jentene skal bli trygge i treningen, og bli bedre rustet til å kunne fortsette med styrketreningen når fotballspillingen er i gang igjen.   Under kan du se bilder fra den første økta med gjennomkjøring av styrkeøvelsene, og fra den skadeforebyggende treningen vi har kjørt i hele høst med fysioFrank, og fra andre treninger i høst: