Hjem NTG Lillehammer Om NTG Lillehammer

Om NTG Lillehammer

NTG Lillehammer ble etablert i 1994 som et ledd i etterbruk av de olympiske anleggene.

Skolelokalene ligger nord for Håkonshall med kort avstand til idrettsanleggene og øvrige fasiliteter Lillehammer har å by på. 

NTG Lillehammer tilbyr et idrettslig opplegg for følgende idretter: alpint, curling, hopp, håndball, ishockey, freeski, kombinert, langrenn, skiskyting, terrengsykling, klatring, aking/skeleton og mix-sport.

Vi har spesialavtaler med leger og fysioterapeuter som bidrar til raskere behandling og rehabilitering ved sykdom og skader.

NTG har eget hybelhjem med 60 boenheter hvor det primært bor elever på VG1. Idrettene er behjelpelig med å skaffe hybler og følge opp hybeltilværelsen også for VG2 og VG3 elever. 

Vår egen skolekantine tilbyr sunn mat til rimelige priser.

Dette sier våre elever om oss:

"Lillehammer er en trivelig by å bo i. Byen tilbyr mange aktiviteter vi kan delta i"

"Flotte treningsforhold med moderne anlegg rett ved skolen og gode klimatiske forhold"

"Vi har dyktige og engasjerte lærere og trenere som gir mye av seg selv"

Skole

NTG Lillehammer er en skole der lærerne møter deg med entusiasme og forståelse for din satsing på toppidrett. Derfor har vi tre ulike timeplaner gjennom skoleåret, tilpasset sesongen til idretten din. Sammen med ansatte og de andre elevene er du med på å danne det gode læringsmiljøet vi er stolte av å ha. Skolen legger til rette opplæringen på en fleksibel måte slik at du kan nå utdanningsmålene dine. 

For å følge opp elevene best mulig bruker vi digitale læremidler og læringsplattformer i utstrakt grad i undervisningen både på skolen, på samlinger og til hjemmearbeid. Elevene kan bruke sin egen bærbare PC eller Mac og får tilgang til Office 365 programvare samt lagring i OneDrive.

Skolen tilbyr leksehjelp/studieveiledning 2 ettermiddager i uka rett etter skoletid.

Semesteravgift

Skolen tar en semesteravgift på kr 500,-. Denne sendes ut to ganger i året. Semesteravgiften skal dekke elevrelaterte kostnader som lisenser (Ordnett Pluss, Office 365), kopiering, skolebevis, avslutning for avgangselever (middag, fotografering) mm.


Samarbeidspartnere

NTG har et tett og godt samarbeid med lokale aktører. 

NTG Lillehammer har gjennom en årrekke samarbeidet tett med sentrale miljøer på Lillehammer. I 1994 var det Lillehammer kommune som til sist sørget for at det var mulig for NTG å etablere seg på denne fantastiske plassen. Gjennom samarbeidet med Olympiaparken har vi optimale treningsforhold både utendørs og innendørs. 

Sport1 Lillehammer har i alle år vært vår foretrukne handelspartner på alt av sportsutstyr. De leverer utstyr av ypperste kvalitet og tilrettelegger for handledager, slik at ansatte og elever til en hver tid har orden på utstyret.

Swix sport er en av verdens fremste leverandører av skismøring og teknisk bekledning og har helt siden oppstarten vært en foretruken samarbeidspartner.

Vinteren 2016 var NTG gjennomfører av de andre UOL lekene gjennom tidene. Her var vi teknisk arrangør for idrettene freeski og snowboard.

Aktivklinikken

NTG Lillehammer har et tett samarbeid med Aktivklinikken som holder til i Håkonshall.

  • Vi har gjennom hele året tilgang på akutt timer for våre elever ved behov. Alle førstegangskonsultasjoner hvor våre akutt timer benyttes, er dekket av NTG. Eventuell videre oppfølging dekkes av den enkelte eller deres lisens/forsikring.
  • Minner om at alle elever sjekker at lisenser for sin idrett er i orden. De som har tilgang til en utvidet lisensdekning, oppfordres til å ta denne.  

Les mer om Aktivklinikken her. 

Olympiatoppen innlandet

NTG Lillehammer samarbeider med Olympiatoppen rundt legetjenester.

Lege/idrettspsykolog

  • NTG har ukentlige faste akutt timer til våre elever som de kan benytte seg av. Antall ukentlige timer varierer fra 2 til 6 timer avhengig av sesong. Alle førstegangskonsultasjoner er dekket av NTG. Eventuell videre oppfølging dekkes av hver enkelt elev.
  • Olympiatoppen tilbyr også idrettspsykolog for elever som ønsker eller trenger dette. Dette dekkes eventuelt av hver enkelt elev.

Kostholdsveiledning

  • NTG Lillehammer samarbeider også med Olympiatoppen rundt kostholdsveiledning. Alle førsteklasser vil få egne forelesninger gjennom Olympiatoppen.
  • Anna Solheim hos Olympiatoppen har en 20 % stilling hos oss på NTG som kostholdsveileder.

Les mer om Olympiatoppen Innlandet her.