Hjem NTG Geilo Freeski Om NTG Geilo

Om NTG Geilo

Norges Toppidrettsgymnas Geilo ble etablert høsten 1990.

Skolen med sine drøyt 100 elever, fordelt på 3 klasser, blir meget godt sammensveiset de tre årene de går her. Elevene kommer fra hele Norge, og det er også noen utenlandske elever.

Skolen gjennomføres på idrettens premisser, og skolen tilpasser seg idrettene og sesongopplegget. Bl.a. skifter vi timeplan 3 ganger i året for å gi plass til trening i de ulike årstidene. På treningssamlinger holdes også skole slik at elevene får kontinuitet på skole enten de er på Geilo eller ute og reiser. Vi prioriterer også å ha med lærer på samling.

NTG Geilo har 9 lærere og 12 trenere. Alle er meget godt kvalifisert, noe som også vises på resultatene både på skolen og idrettsarenaen. Idrettslig har skolen forsynt landslagene med mange utøvere. For elever med idrettsfravær tilrettelegges mulighetene ved særskilte prøver og ekstraundervisning etter behov. I tillegg er lærerne meget fleksible og setter opp detaljerte planer over progresjon i fagene, slik at elvene til enhver tid vet hva de har å arbeide med. Gjennom idrett, skole og fritid er elevene igjennom en god sosialiseringsprosess som gjør at vi ved skolen kan skilte med et meget godt miljø. Elevene blir selvstendige og ansvarsbevisste gjennom sine tre år på Geilo.

Skolen har tilholdssted i Geilohallen, idrettshallen på Geilo. Rett utenfor skoledøra ligger over 200 km langrennsløyper og skiskytterarenaen. Alpinbakkene og snowboardparken er kun få minutter unna. Snowboardparkene er alltid velpreparert og har Big Jumps samt ulike typer rails.

Geilo har sikre snøvintre, og normalt er løypene klare fra tidlig november til ut april. Geilo Skiheiser muliggjør trening for alpinister, freeskiere og snowboardere også i mai og forholdene tillater det.

Tettstedet Geilo i Hol kommune ligger sentralt til ved jernbanen midtveis mellom Oslo og Bergen. I tillegg er det gode bussforbindelser. På Geilo er det mange muligheter for elevhybler like i nærheten av skolen.

IT i undervisningen

For å følge opp elevene best mulig bruker vi digitale læringsmidler og læringsplattformer i utstrakt grad i undervisningen både på skole, samling og til hjemme. Elevene kan bruke sin egen bærbare mac eller PC og får tilgang til Office 365 programvare samt lagring i OneDrive.

Semesteravgift

Skolen tar en semesteravgift på kr 500,-. Denne sendes ut to ganger i året. Semesteravgiften skal dekke elevrelaterte kostnader som lisenser (Ordnett Pluss, Office 365), kopiering, skolebevis, avslutning for avgangselever (middag, fotografering) mm.


TA VARE-kampanje

Norges Toppidrettsgymnas Geilo tar ansvar med tanke på sikkerheten til rulleskiløpere.

Les mer