Hjem NTG Bærum Om NTG Bærum

Om NTG Bærum

Bærum er stedet der alt begynte i 1981. Blant de første elevene (kun alpinister) var utøvere som ”Finken” Jagge, Lasse Kjus og Tom Stiansen.

Av dagens 14 idretter i Bærum (270 elever) er kun 2 vinteridretter, mens de 12 andre er både lag- og individuelle sommeridretter. At elevene er fra alle landsdeler, og at så mange idretter er på ett sted, medfører et variert og spennende skolemiljø.

NTG Bærum flyttet sommeren 2003 fra den gamle skolen på Vøyenenga i Vestre Bærum til nye, større og moderne lokaler på Bekkestua. Nadderud stadion, en kunstgressbane og tilhørende treningsfelt, og Nadderudhallen med idretts- og svømmehall ligger bare noen hundre meter unna.

Basistrening

NTGs og noen av landets fremste eksperter på basistrening har vært med på å innrede test-, trenings- og rehabiliteringsrommene på totalt 400m2.
Elevene har tilgang til en stor kantine med et sunt og variert utvalg av varme og kalde retter.

Thor Hushovd - verdensmester sykkel

Thor Hushovd - verdensmester

Høy trivsel og ingen mobbing

Som alle skoler i Norge gjennomfører NTG årlig den obligatoriske elevundersøkelsen. Gjennom flere år svarer elevene at de trives meget godt og bedre enn gjennomsnittet for Norge. På spørsmål om man opplever mobbing på skolen eller i klassene er snittsvaret 5 av 5 mulige, ingen elever rapporterer i elevundersøkelsen om mobbing. For skolen er det godt å se at vi lykkes i vårt arbeid med å sikre et godt og inkluderende skolemiljø. Et område vi er opptatt av og har egen håndbok for å ivareta elevens psykososiale arbeidsmiljø. Dette er viktig for oss, ikke minst med tanke på at mange av våre elever er hybelboere med lang avstand til familie og sitt opprinnelige nærmiljø. NTG har utarbeidet en hybelhåndbok for å hjelpe de som flytter på hybel. Denne får elevene når de begynner på NTG. Den kan også lastes ned fra lenken under.

Trykk her for å laste ned hybelhåndboken (.pdf).

IT i undervisningen

Vi bruker Microsoft Office 365 Education med Teams i undervisningen. Dette er gode og framtidsrettede løsninger som utvikles kontinuerlig. Databasert undervisning gjør den individuelle oppfølgingen av elevene bedre og det blir lettere å følge opp elever som er mye borte i forbindelse med idrett. Elevene kan fritt benytte og laste ned Microsoft sine programmer. 

Det er satt opp trådløst nett i alle klasserom og grupperom. Alle klasserom har strømuttak til pc-er. Elever som begynner på NTG, må selv å stille med bærbar pc, da dette er et verktøy som brukes flittig både i skole- og idrettssammenheng. PC-ene må ha trådløst nettverkskort og nødvendig programvare. Alle pc-er som skal brukes i NTGs nettverk, må ha antivirusprogramvare installert.

 

Oppfølging etter idrettsrelatert fravær

NTG Bærum har et eget skoleoppfølgingstilbud når du har hatt fravær i forbindelse med treningssamlinger, idrettsrelatert fravær eller sykdom.

Oppfølgingstilbudet er lagt til mandager og tirsdager kl. 10:00-11:30. Alle fag er representert med lærer. Du får hjelp til å ta igjen undervisning og lærestoff som er gjennomgått mens du var borte.