Hjem NTG Tromsø Håndball Nyhet høsten 2018 - Satsing på håndball

Nyhet høsten 2018 - Satsing på håndball

NTG Tromsø ønsker å etablere håndball som egen idrett fra høsten 2018. Tilbudet gjelder elever som skal begynne i VG1, men kan også være mulig for elever som skal begynne i VG2 og VG3. Skolens studieprogram er studiespesialisering med toppidrett.

Last ned pdf-fil med info her

NTGs tilbud er kvalitetssikret og godkjent av Olympiatoppen, det er landsdekkende, og vi har elever fra alle fylker. Som den første skolen i landet, la vi til rette for å kombinere toppidrett og videregående skole. Vi begynte med alpint i 1981, og er i dag det ledende toppidrettsgymnaset. Vi tilbyr spesialisering i 27 forskjellige idretter. 

NTG Tromsø ønsker å etablere håndball som egen idrett fra høsten 2018. Tilbudet gjelder elever som skal begynne i VG1, men kan også være mulig for elever som skal begynne i VG2 og VG3. Skolens studieprogram er studiespesialisering med toppidrett.

NTG har tre hovedmål for elevene:

  • Elevene skal nå lengst mulig i sin idrett, målet er medalje i internasjonale mesterskap
  • Elevene skal få studiekompetanse slik at de kan studere videre på høyskole eller universitet
  • NTG skal bidra til at elevene utvikler gode holdninger

NTG skal være den beste skolen på kombinasjon skole og idrett. Dette gjennom individuell tilpasning og tett oppfølging. Det er fokus på sunt kosthold og vi har tilgang til kantine med næringsrik kost.

NTG Tromsø har i dag to elever som spiller håndball. Disse tilhører MIX gruppen. Dersom det kommer minst 8 søkere til håndball innen fristen 1. mars ansettes det egen håndballtrener i 100% stilling. Dette innebærer da at elevene er sikret et godt treningstilbud. Treneren kommer også til å følge elevene i klubbene på ettermiddagstid. Treningstilbud i skoletiden ved NTG vil ha hovedfokus på teknisk og taktisk trening, basistrening og styrketrening på Alfheim.

Elevene vil få ei helhetlig oppfølging på skole og idrett. Dette vil bli ivaretatt av engasjerte og dyktige lærere og trenere. NTG Tromsø har mange hybelboere. Disse får oppfølging og tilrettelegging i form av felles hybelmiddager og hybelbesøk av trener. I regi av NTG Tromsø vil det bli gjennomført minst en håndballsamling i utlandet. Dette innebærer ingen fravær fra skolen da det gjennomføres skole med lærer til stede også ved slike samlinger. I tillegg legges det opp NTG samarbeid med de andre NTG skolene som også har håndball som idrett.

Har du lyst til å satse håndball gjennom NTG Tromsø? Meld din interesse til en av kontaktpersonene ved NTG Tromsø så hjelper vi deg med den informasjon du måtte trenge. Søndag 18 februar arrangerer vi en håndball dag med både trening og masse god NTG informasjon. Les mer om dette arrangementet vårt på hjemmesiden vår.

Les mer om skolen på http://ntg.no/skole/tromsø  og på Facebook

Søknadsfrist 1. mars via søkeportalen på nettsiden https://opptak.ntg.no/#/ (Inntaket skjer rundt påske)

Kontaktpersoner NTG:

 

Din drøm - vår lidenskap