Hjem NTG Bodø NTG-U bryter deltok på landslagssamling
Foto: Tea i blå drakt

NTG-U bryter deltok på landslagssamling

Vår NTG-U elev Tea Baglo Holten (13) var forrige helg på landslagssamling i Fredrikstad. Skussmålet: utrolig morsomt og lærrerikt!

Den nasjonale samlingen var for jenter i alderen 13-23 år og foregikk i lokalene til Atlas Bryteklubb i Fredrikstad. Vi tok denne uken en prat med Tea, som til daglig bryter for Bodø bryteklubb, for å høre hvordan det gikk.

Hvordan har du hatt det på samling Tea? - Det var veldig gøy! Treningene var tøffe og jeg lært mye. Fokus på samlingen var grepet «hode i klemme». Vi fokuserte på både angrep og forsvar, og hvordan vi kan bruke denne teknikken i kamp.

-En brytekamp varer bare i to omganger av to minutter og 30 sekunders pause mellom, så vi jobbet også mye med det mentale. At det går an å vinne selv om vi ligger under rett før slutt. Det var et bra fokus.  

Hva var det beste med samlingen? - Det var gøy å kjenne på nivået. Jeg var veldig nervøs før samlingen, siden jeg ikke visste noe før jeg gikk inn i den. Jeg lurte mye på hvor tøffe treningene ville være, og hvor jeg stod ferdighetsmessig. Jeg hadde også en skade som satte en liten stopper for at jeg kunne være med på alt, men jeg forsøkte å unngå å tenke på det og gjorde alt jeg kunne for å være med.

- En annen ting som er kult, er at jeg har fått flere nye venner fra andre deler av landet.

Når Tea skal beskrive samlingen med tre ord, kommer det kontakt: Lærerrikt, tøft og morsomt!

 

Tea som nummer fire fra venstre i midten.