Hjem NTG Bodø Håndball NTG Bodø Håndball

NTG Bodø Håndball

NTG Bodø starter opp en VG1-klasse skoleåret 2018/2019, med elever født i 2002. Vi tar inn totalt 32 elever. I klassen vil det være både håndball- og fotballspillere, jenter og gutter.

VÅRE MÅL

- å utvikle gode holdninger og rett mentalitet til å kunne nå topphåndballspill

- å legge til rette for at elevene ved NTG kan kvalifisere seg for høyere utdanning

- å utvikle spillere til A-landslag, ungdomslandslag, Eliteserien, og for spill i gode utenlandske klubber

INNTAK HÅNDBALL

NTG Bodø Håndball vil i skoleåret 2019/20 ta inn 14-18 håndballspillere (jenter og gutter). Hvor mange vi tar inn fra hver idrett og gutt/jente, gjøres etter en totalvurdering. Det er inntakskomiteen, bestående av trenere håndball, sportssjef og rektor ved NTG, som avgjør hvem av søkerne som kommer inn på skolen. Les inntakskriteriene for NTG Bodø håndball.

NTG Bodø er åpen for søkere fra hele landet. Vi er en klubbuavhengig skole. Dette gjelder for både håndball og fotball jenter og gutter. Vi vil ha samarbeidsavtaler med noen Bodøklubber, i form av bla.a. felles trenerressurser. Enkelte av disse klubbene vil også ha egne kvoter for spillere i sine tropper som de kan innstille til vedtak (les mer om våre inntakskriterier lenger nede på siden).


TRENINGSHVERDAGEN


TRENINGEN

Treningen ved NTG har som mål å utvikle deg og dine kvaliteter på håndballbanen. Vi setter hver enkelt elev i sentrum, slik at du har mulighet til å bli en enda bedre håndballspiller. Ved NTG Bodø vil vi ha fokus på individuell teknisk trening, rolleforståelse og generell basis- og styrketrening. Det legges opp til en fornuftig progresjon i treningsmengden gjennom de tre skoleårene (antall økter og intensitet). Vår tanke er å supplere treningen som skjer i klubb, så antall økter tilpasses din klubbhverdag.

En av de viktigste momentene i vår filosofi, er at du som elev tar ansvar for egen utvikling. Treningsplanlegging og undervisning i blant annet treningslære, mental trening og idrettsernæring blir derfor sentrale i vårt idrettstilbud.

TRENINGSSTED

Håndballtreningen vil i all hovedsak foregå på parkettgulv, fortrinnsvis i Bodøhallen (i Bodø Spektrum). Ressurstrening (styrke, hurtighet mm.) vil foregå i styrkerom og andre steder som egner seg for basis- og skadeforebyggende trening. Teoriundervisning i idrett, vil foregå i skolens lokaler.

Antall økter tilpasses hver enkelt elev, og vår tanke er å supplere treningen som skjer i klubb.

TRENERE

Vi jobber for å få på plass trenerteamet til NTG Bodø Håndball, og vil offentliggjøre dette fortløpende her og på vår Facebookside.

LOKAL KLUBB

Vi vil hjelpe deg som er tilflytter å finne lokal klubb/lag å spille for. NTG Bodø har flere lokale samarbeidsklubber; Bodø Håndballklubb (BHK), Eliteserien for herrer og IK Junkeren som spiller i allnorsk 2. divisjon håndball damer. 

TRENINGSLEIR

Som elev på NTG får du dra på treningsleir med skolen. Dette er fortrinnsvis for elever på VG2 og VG3. Vi sikter mot å besøke steder som gir oss ny kunnskap, god matching og inspirasjon til videre satsing som håndballspiller.


SØKNADSFRIST

Søknadsfristen for NTG Bodø er 1. mars 2019.


FORVENTNINGER

Som elev ved NTG Bodø skal du ha forventninger til skolen, trenerne og lærerne, på samme måte som vi har forventninger til deg som elev.

Du skal forvente å få:

  • Dyktige trenere og lærere som jobber for at du skal nå dine mål.
  • At alle voksne følger skolens verdier.

Dette forventer vi av deg:

  • At du møter forberedt og deltar aktivt i undervisningen, både i klasserommet og på idrettsbanen
  • At du følger skolens verdier og bidrar til å gjøre folk rundt deg gode

   

KOSTNADER

Alle elever som går på NTG betaler en skoleavgift og en idrettsavgift.

Skoleavgift Dekker alt som har med skolefagene å gjøre. Dette er differansen mellom hva en offentlig og en privat skole får i statsstøtte (15 %). Skoleavgiften ved NTG er for skoleåret 2019/20 på kr. 24.975.


Idrettsavgift Dette inkluderer alt som har med idretten å gjøre; treningstimer, trenerlønn, utstyr, treningsleir, helhetlig oppfølging via treningsdagbok og kapasitetsprofil, ekstra ressurs skole/undervisning (kostnader for personlig utstyr er ikke inkludert). Se idrettsavgiften for de ulike idrettene/skolene her.

HYBELOPPFØLGING

Vi på NTG Bodø vil vi formidle alle tilflyttende elevers behov for hybel. Vi vil ha god hybeloppfølging i form av hybelbesøk og egne hybelkvelder.
 

LÅN/STIPEND

Alle elever som tar videregående skole i Norge har mulighet å søke stipend og lån. Dette gjelder også elever som går på NTG. Les alt om dette hos Statens lånekasse. Alle elever som går på en privat videregående skole der man betaler skolepenger, kan i tillegg søke lån fra lånekassen. Les mer om dette her


Har du flere spørsmål om NTG Bodø Håndball, ta kontakt med daglig leder Anette Nybø mobil: 900 81 718 e-post: anette.nybo@ntg.no

 

NTG - DIN DRØM, VÅR LIDENSKAP!