Hjem NTG Bodø Fotball NTG Bodø Fotball

NTG Bodø Fotball

NTG Bodø tar inn totalt 32 elever til VG1 skoleåret 2019/20. Klassen består av både håndball- og fotballspillere, jenter og gutter.

VÅRE MÅL

- å utvikle gode holdninger og rett mentalitet til å kunne nå toppfotballspill

- å legge til rette for at elevene ved NTG kan kvalifisere seg for høyere utdanning

- å utvikle spillere til A-landslag, ungdomslandslag, Tippeliga, Toppserie og for spill i gode utenlandske klubber

INNTAK FOTBALL

NTG Bodø Fotball vil i skoleåret 2019/20 ta inn 15-20 fotballspillere fordelt på 10-12 fotballgutter og 6-8 fotballjenter. Det er inntakskomiteen, bestående av trenere for fotball samt sportssjef og rektor ved NTG, som avgjør hvem av søkerne som kommer inn på skolen. Les inntakskriteriene for NTG Bodø Fotball.

NTG Bodø er åpen for søkere fra hele landet. Vi er en klubbuavhengig skole. Dette gjelder for både fotball og håndball jenter og gutter. Vi vil ha samarbeidsavtaler med noen Bodøklubber, i form av bla.a. felles trenerressurser. Enkelte av disse klubbene vil også ha egne kvoter for spillere i sine tropper som de kan innstille til vedtak (les mer om våre inntakskriterier lenger nede på siden).

TRENINGSHVERDAGEN

TRENINGEN

Treningen ved NTG har som mål å utvikle deg og dine kvaliteter på fotballbanen. Vi setter hver enkelt elev i sentrum, slik at du har mulighet til å bli en enda bedre fotballballspiller. Ved NTG Bodø vil vi ha fokus på individuell teknisk trening, rolleforståelse og generell basis- og styrketrening. Det legges opp til en fornuftig progresjon i treningsmengden gjennom de tre skoleårene (antall økter og intensitet). Vår tanke er å supplere treningen som skjer i klubb, så antall økter tilpasses din klubbhverdag. 

En av de viktigste momentene i vår filosofi, er at du som elev tar ansvar for egen utvikling. Treningsplanlegging og undervisning i blant annet treningslære, mental trening og idrettsernæring blir derfor sentrale i vårt idrettstilbud.
 

TRENINGSSTED

Fotballtreningen vil i all hovedsak foregå i Nordlandshallen (Bodø Spektrum) og på Aspmyra kunstgressbane. Ressurstrening (styrke, hurtighet mm.) vil foregå i styrkerom og andre steder som egner seg for basis- og skadeforebyggende trening. Teoriundervisning i idrett, vil foregå i skolens lokaler.

Antall økter tilpasses hver enkelt elev, og vår tanke er å supplere treningen som skjer i klubb.

TRENERE

Vi jobber for å få på plass trenerteamet til NTG Bodø Fotball, og vil offentliggjøre dette fortløpende her og på vår Facebookside.

LOKAL KLUBB

Vi vil hjelpe deg som er tilflytter å finne lokal klubb/lag å spille for. NTG Bodø vil ha flere lokale samarbeidsklubber, blant annet FK Bodø/Glimt, Eliteserien for herrer og IK Grand Bodø, Toppserien for kvinner.

TRENINGSLEIR

Som elev på NTG får du dra på treningsleir. Vi sikter mot å besøke steder som gir oss ny kunnskap, god matching og inspirasjon til videre satsing som fotballspiller.

SØKNADSFRIST

Søknadsfristen for NTG Bodø er 1. mars 2019.


FORVENTNINGER

Som elev ved NTG Bodø skal du ha forventninger til skolen, trenerne og lærerne, på samme måte som vi har forventninger til deg som elev.

Du skal forvente å få:

  • Dyktige trenere og lærere som jobber for at du skal nå dine mål.
  • At alle voksne følger skolens verdier.

Dette forventer vi av deg:

  • At du møter forberedt og deltar aktivt i undervisningen, både i klasserommet og på idrettsbanen
  • At du følger skolens verdier og bidrar til å gjøre folk rundt deg gode

   

KOSTNADER

Alle elever som går på NTG betaler en skoleavgift og en idrettsavgift.

Skoleavgift Dekker alt som har med skolefagene å gjøre. Dette er differansen mellom hva en offentlig og en privat skole får i statsstøtte (15 %). Skoleavgiften ved NTG er for skoleåret 2019/20 kr. 24.975.

Idrettsavgift Dette inkluderer alt som har med idretten å gjøre; treningstimer, trenerlønn, utstyr, treningsleir, helhetlig oppfølging via treningsdagbok og kapasitetsprofil, ekstra ressurs skole/undervisning (kostnader for personlig utstyr er ikke inkludert). Se idrettsavgiften for de ulike idrettene/skolene her.

LOKALER

NTG Bodø holder til i nyoppussede lokaler i Aspmyra Stadion (Vest). Skolen er samlokalisert med NTG-U, vår ungdomsskole.

HYBELOPPFØLGING

Vi på NTG Bodø vil vi formidle alle tilflyttende elevers behov for hybel. Vi vil ha god hybeloppfølging i form av hybelbesøk og egne hybelkvelder.

 

LÅN/STIPEND

Alle elever som tar videregående skole i Norge har mulighet å søke stipend og lån. Dette gjelder også elever som går på NTG. Les alt om dette hos Statens lånekasse. Alle elever som går på en privat videregående skole der man betaler skolepenger, kan i tillegg søke lån fra lånekassen. Les mer om dette her

Har du flere spørsmål om NTG Bodø Fotball, ta kontakt med sportssjef Anette Nybø mobil: 900 81 718 e-post: anette.nybo@ntg.no

 

NTG - DIN DRØM, VÅR LIDENSKAP!