Hjem Kombinerer toppidrett og studieliv

Kombinerer toppidrett og studieliv

NTG er en skole på idrettens premisser. Vi legger til rette for at våre utøvere skal kunne kombinere en skolegang med idretten sin på en best mulig måte.

Vår elev Ludvik Aspelund Holstad er for tiden på samling med Team Sparebanken Sør. Både laget og ikke minst vi på NTG Kongsvinger hvor Ludvig er elev, er veldig opptatt av at utøverne våre skal kunne studere og gå på skole ved siden av idretten sin. Fra Team Sparebanken Sør sin side legges det til rette slik at Ludvik kan få gjort skolearbeid på samlinga. For at Ludvik skal kunne fullføre skolegangen sin på en god måte med gode karakterer har vi siden før jul planlagt hvordan våren hans skal se ut. På samlinga han er på nå prioriterer Ludvik å følge klassens opplegg i enkelte fag, mens han bevisst utsetter andre, forteller hovedtrener for sykkel ved NTG Kongsvinger, Ole Petter Vibekken.

Med en hektisk vår i vente både på skolen og på sykkelen er det viktig ikke å henge for mye etter med skolearbeidet. For noen elever, blant annet Ludvik, er det derfor nødvendig å lage individuelle skoleplaner. For å komme ajour igjen i alle fag kommer Ludvik til å jobbe ekstra med skole når han er på samling med NTG Kongsvinger i Spania i vinterferien. For å forsikre oss om at han får god nok oppfølging der, sender vi med en ekstra lærer på treningsleir som har ansvaret for å følge han opp i matematikk og fysikk, fortsetter treneren. 

Hovedansvaret for å prestere både på idrett og skole er selvfølgelig Ludvik sitt, men både Team Sparebanken Sør og vi på NTG skal bidra til å legge forholdene til rette.

Foto: Team Sparebanken Sør / Kenneth Wikan