Hjem NTG Bodø Inspirerende futsaløkt med norsk landslagstrener
Foto:

Inspirerende futsaløkt med norsk landslagstrener

Silvio Crisari, trener for det norske landslaget i futsal, er på besøk i Bodø. I går holdt han en inspirerende futsaløkt i Bodø Spektrum for våre fotballspillere.

Crisari, som er tidligere akademitrener for Roma og Italias U18-landslag i Futsal har lang erfaring med å promotere idretten han elsker, og dagen ble avsluttet med en times teoriøkt i klasserommet. Med iver og engasjement loset han elevene gjennom en meget god trening og et begeistrende foredrag.

Kan det å trene futsal gjøre deg til en bedre fotballspiller?
Om noen skulle være i tvil om det å trene futsal har overføringsverdi til fotball. Barcelona og trener futsal fast en dag i uka gjennom hele året. Messi, Neymar, Iniesta, Ronaldo (vi kunne nevnt alle de beste spillerne i verden) har alle trent futsal i hele sin oppvekst. Og de elsker det. 

Med på økten var også Kenneth Rakvaag (til venstre), som er futsalkeeperen i Norge med flest landskamper. Han er i dag keeper og trener for Bodøklubben Hulløy FC som spiller i eliteserien. Rakvaag, som også har fire proffopphold i utlandet, fortalte om flere norske spillere som har brukt futsal som motivasjon etter å ha vært nede karrieremessig i fotball. 

Futsal fremmer viktige egenskaper
Futsal fremmer utviklingen av tekniske ferdigheter og kompetanse for fotballspillet. Den raske parketten, den hyppige kontakten med ballen kombinert med begrensede spilltid, stimulerer de tekniske ferdighetene som overført til større rom automatisk blir raskere og mer effektive.

Viktige egenskaper man lærere i futsal:

  • Ballkontroll, pasninger og mottak med såle
  • Orientering/scanning på små flater
  • En mot en i trange situasjoner
  • Raske beslutninger
  • Mange og raske avslutninger
  • Gjenerobring av ball (omstilling)

Vi takker trenerne for besøket. En takk går også til Arne Skoglund fra Hulløy FC for samarbeidet. Vi ønsker lykke til med sesongen som starter nå i november.

Nå ser vi fram til flere futsaløkter før mot skolenes fylkesmesterskap i futsal som arrangeres i Bodø mot slutten av denne måneden.