Hjem NTG Bærum Svømming Info om svømmelinjen på NTG
Foto:

Info om svømmelinjen på NTG

Ofte stilte spørsmål

  • Gode treningsfasiliteter. Nadderud idrettspark har et veldig godt svømmeanlegg, to styrkerom og judorom (gymsal med myke matter). 
  • Nesten all trening vi gjør foregår i Nadderudhallen, fem minutter å gå fra NTG. Det gjelder svømming, styrke og landtrening. 
  • Bo rett ved skolen, alt innen gangavstand fra skolen. 
  • Skolen tilpasses slik at det er mulig å trene og hvile optimalt, for å kunne få best mulig utvikling på idretten. 
  • Lett med transport, offentlige transportmidler
  • Kort vei til handelssentre
  • Fra skolen er det 1 time med buss til Gardermoen, 200 kr.
  • Møter utøvere fra hele landet og fra mange idretter. Det er mye nyttig å lære av hverandre.
  • Individuell og helhetlig oppfølging av høyt kvalifisert svømmetrener. Opptil ni svømmeøkter og fem landtreninger i uka i NTG regi. Resten med egen eller lokal klubb (en til to økter)

 

Spørsmål og svar: 

1. HVORDAN BOR MAN?

Elevene bor på hybel i nær av skolen, og svømmehallen. Man kan også bo hjemme dersom man er fra lokalområdet, men lang reisevei anbefales ikke. De fleste foretrekker å bo to og to eller flere sammen, så de kan fordele litt på oppgavene, utgifter og de kan hjelpe hverandre med leksene, og ikke minst er det mer sosialt.

 

2. HVORDAN ORDNER MAN SEG HYBEL (LEILIGHET)?

Dette er vi behjelpelig med. Svømmeavdelingen har allerede ”lagt hevd” på noen gode alternativer som ofte ”går i arv”.  Når elever går ut i tredjeklasse så overtar gjerne svømmere som starter i første. Dessuten får vi på NTG ofte inn tilbud om hybler som ikke legges ut på det åpne markedet. Pr nå har vi i tillegg et "NTG-hus" hvor hele seks svømmere bor sammen. 

 

3. HVA KOSTER DET Å BO?

Mellom 2500 og 6000 per måned, inklusiv strøm, er vanlig husleie for NTG-elever. Som oftest blir det billigere vis man bor to sammen. Standard og størrelse avgjør i stor grad prisen, men beliggenhet har også litt å si. I "NTG-huset" betaler utøverne alt fra 3000 til 5000 pr mnd som er rimelig. Huset er stort og inneholder to kjøkken og tre bad. 

 

4. HVOR MYE KOSTER DET Å LEVE?

Dette varierer selvsagt. Noen klarer seg med så lite som 1500,- kroner per måned i matutgifter, men mellom 2000-2500,- kroner per måned er nok mer normalt.

 

5. HVA KOSTER DET Å GÅ PÅ SKOLEN?

Skoleavgiften pr. år er på kr 24.645,-. Utvidet toppidrettstilbud* er kr 33.500,- per skoleår. Samlet sum for svømming er da kr 56.090,- for ett skoleår.

 

6. HVA ER UTVIDET TOPPIDRETT?

Utvidet toppidrettstilbud er definert som daglig trening, treningsleirer og oppfølging i din spesialidrett.

 

7. HVILKE AKTIVITETER LIGGER I UTVIDET TOPPIDRETT?

Utvidet toppidrett innbefatter daglig treningsoppfølging i svømming, tilpassede treningsprogrammer, målstyring, mental utvikling innenfor svømming og prestasjon.

Det kommer normalt ingen ekstra utgifter,  tillegg til toppidrettsavgiften. Alle elever får skolens ”startpakke” med profileringsantrekk, og noen klær vil de få nytt hvert år. Pr nå har vi en avtale med TYR hvor utøverne får noe utstyr som ekstra profileringstøy/sekk.

 

8. HVILKE STØTTEORDNINGER FINNES?

Norske NTG-elever mottar fra Statens lånekasse ca kr. 3.700,- per måned (10 måneder i året) i borteboerstipend*. Dette er ikke behovsprøvd.

• generelle vilkår, se også www.lanekassen.no

• skolen ligger mer enn 40 km fra foreldrehjemmet

• du har mer enn tre timer samlet reisetid hver dag

• det er særlige forhold som gjør at du må bo borte under utdanningen

NTG er også godkjent som grunnlag for studielån. Renten på dette begynner ikke å løpe før ett år etter endelig avsluttet studier. Man trenger heller ikke å betale avdrag før den tid. Det lønner seg altså å ta opp fullt studielån og, om ikke annet, bare la pengene kaste av seg renter i banken. Men er man løssluppen med penger, er kanskje ikke dette noe godt alternativ. Studielånet blir som regel stort nok med årene uansett.

Bor man mer enn seks kilometer fra skolen dekker mange kommuner månedskort til buss og bane.

 

9. HVORDAN FOREGÅR SVØMMETRENINGENE?


NORMALUKE FOR SVØMMERNE PÅ NTG

Styrketreningen er delt i to grupper. Gruppe 1 er de som ikke har trent noe særlig styrke før. De kjører hovedsakelig styrke med tanke på å øve inn teknikken i de forskjellige øvelsene, og trene opp muskler og sener til å tåle kommende styrketrening. Varighet ca en sesong. 

Gruppe 2 trener hovedsakelig med tanke på å utvikle maksimal styrke uten å øke muskeltverrsnitt. 

Basistreningen består hovedsakelig av koordinasjon, egenvekt, tøying og slyngeøkter. I oppstarts- og grunnlagsperioder er det mer variert med løping, ballspill og lignende. Målsettingen med denne treningen er først og fremst å bedre stabilitet og utvikle koordinasjon og hurtighet. Treningen blir lagt opp etter en nøye periodisering av året og tilpasset utøverens nivå og behov. Vi har også undervisning i Toppidrettsfaget.

10. HVOR MANGE SVØMMERE ER DET VED AVDELINGEN?

Det er mellom 9-14 svømmere ved NTG avdeling Bærum. Vi har i utgangspunktet fire plasser per årstrinn pluss en ekstra plass, men det kan variere hvor mange vi tar inni hvert kull, avhengig av nivået på søkerne og om vi kan bli tildelt flere plasser gjennom andre idretter.

 

Skulle du/dere ha ytterligere spørsmål ta kontakt med:

Gard Kvale
Sportsjef - Svømming
Telefon mobil: (+47) 402 45 945
E-post: gard.kvale@ntg.no

NTG-Bærum
Hans Burums vei 30
1357 Bekkestua
Faks: 67 10 15 61
E-post: ntg@ntg.no