Hjem NTG Geilo Skiskyting Idrettstilbudet ved NTG Geilo Skiskyting
Foto:

Idrettstilbudet ved NTG Geilo Skiskyting

På Geilo er det idag 34 aktive skiskyttere fordelt på tre klasser. Utøverne kommer fra mange forskjellige kretser. De siste årene har NTG Geilo markert seg sterkt i nasjonale og internasjonale konkurranser.

På NTG Geilo har vi 35 skiskyttere. Vi har en godt sammensveisa gjeng som jobber hardt for utvikling. Vi er opptatt av utøveren som helhet. Skole, idrett, hybelliv og privatliv skal fungere sammen. Det vil erfaringsmessig gi den beste fremgangen både på skole og idrett. Dette er noe som gjenspeiler seg i hele vår treningsfilosofi og i det daglige arbeidet.

Fra Juni til sesongstart har vi ca 6-7 samlingsuker. Mellom samlinger er det skoleuker, med en tilpasset ukeplan. Dvs at på høsten er det mindre skole, med lang dag mandag og fredag. De tre andre dagene er timeplanen lagt opp slik at man kan trene på morgen og på dagen. I disse ukene har vi fra 5-7 fellestreninger. Her samarbeider vi også med de andre idrettene om felles langtur, styrketrening o.l. Vi bruker Villarde De Lans i Frankrike og samlingssteder i Norge i tilegg til samlinger på Geilo. Den årlige 3.klasse samlingen i alpene har vært en suksess. Dette for at en ikke skal oppleve alt i 1. klasse men også ha noe å strekke seg etter til siste året på skolen. Det er sosialt å trene på Geilo. Her er det mange som ønsker å trene godt og mye, og det er alltid noen å trene sammen med.


På Geilo er det over 500 km med preparerte langrennsspor om vinteren. Daglig kjører tråkkemaskinen rundt fra november til mai. I tillegg er det fult av stier og grusveier, perfekt for lange turer på beina omvåren og høsten. Vi har en rulleskiløype tilknyttet skiskytterstadion som er under oppgradering. Geilo har et av norges beste kunstsnøanlegg med over 40 snøkanoner og permanent rørsystem. PåGeilo er det kort vei til alt, og det er med på å redusere totalbelastningen til utøveren noe vi ser å som veldig verdifullt for en toppidrettsutøver.

Vår hovedfilosofi er å sette utøverens målsetning i fokus. Vi har til enhver tid individuelt treningsopplegg, men har faste fellesøkter i uka. En vanlig skoleuke har som hovedregel 6 fellesøkter på høsten. Vi har også fellesøkter i helg med trener. På samling trener man som regel 2 økter om dagen. Gjennom hyppige individuelle samtaler og faste fellesmøter ukentlig jobber vi både individuelt og som gruppe. Samhold og en felles forståelse er nøkkelen til suksess.

På NTG Geilo er det et sterkt og godt treningsmiljø. Her er det lett å komme seg ut og trene. Med skiløype og skytebane i umiddelbar nærhet, elektronisk innendørs skytebane på skolen, treningshall, testlab, rulleskimølle og fri tilgang på styrkerom har vi tilgang på alt det en toppidrettsutøver trenger for å utvikle seg. Skiskyttermiljøet lokalt på Geilo er også sterkt med Geilo IL som vår nærmeste samarbeidspartner. På Geilo arrangeres norgescup og lokale renn.