Hjem NTG Tromsø Håndball NTG Tromsø håndball

NTG Tromsø håndball

NTG Håndball i Tromsø legger til rette for at gutter og jenter kan kombinere skole og idrett på høyt nivå. Vi tar hvert år inn 5-10 nye elever fordelt på begge kjønn.

Målsetning

NTG håndball Tromsø har som målsetning:

• Å utvikle gode holdninger, rett mentalitet og kunnskap for å kunne bli en toppidrettsutøver.

• Å legge til rette for at elevene ved NTG kan kvalifisere seg for høyere utdanning

• Å utvikle utøvere til å nå et høyt nasjonalt og internasjonalt nivå

 

Gjennomføring

Hos oss er målet at du skal få de verktøyene du trenger for å ta din egen utvikling videre når du er ferdig hos oss. Dette betyr at du ikke bare trener, men også får fordypet deg innen emner som:

  • Treningsplanlegging
  • Kosthold
  • Kampplanlegging
  • Mental trening
  • Styrke og utholdenhetstrening

Vi har stor variasjon i treningen og jobber langsiktig i forhold til å utvikle spilleren til å tåle den treningsmengden og intensiteten som kreves på høyere seniornivå. Vi legger også stor vekt på individuell teknisk og taktisk utvikling. Som utøver hos oss har du jevnlige samtaler med trener som har ansvaret for deg hvor vi jobber bla. med mental trening, målsetningprosesser og utviklingsplaner. Du får ukentlige tilbakemeldinger på treningsdagbok. Utøverne vil bli testet regelmessig for å kontrollere treningsopplegg, fremgang, målsetning og motivasjon.

Det avholdes mellom 7 og 14 samlingsdøgn i året. Hvordan disse samlingene legges opp avhenger av målsettingen for den aktuelle treningsperioden. Vi gjennomfører samlinger både innlands og utland

 

 

Fasiliteter

NTG Tromsø håndball trener i Krafthallen og i styrkelabben som er på skolen ved Alfheim Stadion. Ved trening i krafthallen blir elevene kjørt fra hallen til skolen etter trening med taxi. Vi trener 10-16 skoletimer i uka. Treningsmengden er også individuelt tilpasset ifht totalbelastning med klubbaktivitet og treningsgrunnlaget ditt. Alle fører treningsdagbok i XPS Sideline. Du som utøver, klubben din og NTG samarbeider i forhold til styring av treningsbelastning.

I perioder bruker vi også andre treningsfasiliteter som for eksempel Valhall stadion, charlottenlund, lysløypa, svømmehall osv.

 

Kostnader

Skolepenger

NTG mottar offentlig tilskudd for elevene. Dette statstilskuddet dekker hoveddelen av driftsutgiftene, slik at eleven kun betaler en mindre andel skolepenger. Denne andelen er på kr. 24.975.- for skoleåret 2019/20. 

Utvidet toppidrettstilbud

Utover dette lovpålagte skoletilbudet tilbyr Stiftelsen NTG i samarbeid med avdeling håndball et utvidet toppidrettstilbud. For skoleåret 2019/ 20 er kostnaden ved håndballavdelingen i Tromsø kr 17. 000,- per skoleår. Dette inkluderer flere treningstimer, treningssamlinger, reise, kost og losji på samlinger, hall-leie, utstyr, treningsdagbok, fysisk utviklingstrapp, kapasitetsprofil, teknisk utviklingsplan, tilgang til treningssenter både på ukedager og i helger, testbatterier, helhetlig oppfølging gjennom kompetente ansatte trenere på treningene og i konkurranser m.fl. Kostnader for personlig utstyr er ikke inkludert. 

Spissa samlinger

Enkelte utøvere kan bli plukket ut på tiltak som NTG sentralt dekker. Dette er for eksempel spissa tiltak for utøvere som er langt fremme i sin idrett og vil ha godt av ekstra utfordringer. Dette dekkes som nevnt av NTG sentralt og tas ikke fra Håndballavdelingens eget budsjett.