Hjem NTG Tromsø Håndball Hva innebærer idrettstilbudet på NTG Tromsø håndball?

Hva innebærer idrettstilbudet på NTG Tromsø håndball?

Ønsker du å satse på håndball? Er du glad i å trene og synes håndball er noe av det morsomste som finnes? Da er dette definitivt noe for deg.

Undervisning og kostnader

Hos oss er målet at du skal få de verktøyene du trenger for å ta din egen utvikling videre når du er ferdig hos oss. Dette betyr at du ikke bare trener, men også får fordypet deg innen emner som:

  • Treningsplanlegging
  • Kosthold
  • Kampplanlegging
  • Mental trening
  • Styrke og utholdenhetstrening

Vi bruker fagplan i toppidrett som utgangspunkt for tema og type undervisning. På www.utdanningsdirektoratet.no under idrettsfag i videregående skole finner du læreplan i toppidrett - valgfrie programfag.

Skolens tilbud er særskilt tilrettelagt for studiespesialiserende utdanningsprogram i kombinasjon med toppidrett. Dette gjennomføres i en skolehverdag med tettoppfølging av lærerteamet og trenerne som samarbeider for at du skal få en helhetlig oppfølging både på skole og idrett. I forhold til toppidrett tilrettelegger vi organisering av skolehverdagen, vi har meget kompetente trenere med spisskompetanse innen idretten og fysisk trenening.  Dette medfører en skoleavgift med samlet kostnad på kr. 24.975,- pr. elev i skoleåret 2019/20

Utover dette lovpålagte skoletilbudet tilbyr Stiftelsen NTG i samarbeid med avdeling håndball et utvidet toppidrettstilbud. For skoleåret 2019/ 20 er kostnaden ved håndballavdelingen i Tromsø kr 17. 000,- per skoleår. Dette inkluderer flere treningstimer, treningssamlinger, reise, kost og losji på samlinger, hall-leie, utstyr, treningsdagbok, fysisk utviklingstrapp, kapasitetsprofil, teknisk utviklingsplan, tilgang til treningssenter både på ukedager og i helger, testbatterier, helhetlig oppfølging gjennom kompetente ansatte trenere på treningene og i konkurranser m.fl. Kostnader for personlig utstyr er ikke inkludert. 

Spissa samlinger

Enkelte utøvere kan bli plukket ut på tiltak som NTG sentralt dekker. Dette er for eksempel spissa tiltak for utøvere som er langt fremme i sin idrett og vil ha godt av ekstra utfordringer. Dette dekkes som nevnt av NTG sentralt og tas ikke fra Håndballavdelingens eget budsjett. 

Andre tilbud ved skolen

  • Helsesøster besøker skolen 1-2 ganger i uka.
  • Tilknyttet Lege
  • Egen fysioterapeut hvor du får konsultasjon med en gang og tett oppfølging i en eventuell skadeperiode.


Gjennomføring og oppfølging 

Fra skoleåret 2019/ 2020 vil vi ha til sammen 3 trenere ansatt på NTG Hånball Tromsø. Hovedtrener Bertine Neverdal, Fysioterapeut Frank Kjeldsberg og ytterligere en trener som skal ansettes før skoleåret begynner. Dette gir deg tett og god oppfølging innenfor alle aspekter av din utvikling som håndballspiller. Vi har stor variasjon i treningen og jobber langsiktig i forhold til å utvikle spilleren til å tåle den treningsmengden og intensiteten som kreves på høyere seniornivå. Vi legger all vekt på individuell utvikling. Som utøver hos oss har du jevnlige samtaler med trener som har ansvaret for deg hvor vi jobber bla. med mental trening, målsetningsprosesser og utviklingsplaner. Du får ukentlige tilbakemeldinger på treningsdagbok. 

NTG Tromsø håndball trener i Krafthallen og i styrkelabben som er på skolen ved Alfheim Stadion. Vi trener 10-16 skoletimer i uka. Treningsmengden er også individuelt tilpasset ifht totalbelastning med klubbaktivitet og treningsgrunnlaget ditt. Alle fører treningsdagbok i XPS Sideline. Du som utøver, klubben din og NTG samarbeider i forhold til styring av treningsbelastning.

Det avholdes totalt 20 - 25 samlingsdøgn i året. Hvordan disse samlingene legges opp avhenger av målsettingen for den aktuelle treningsperioden. Vi gjennomfører samlinger både innlands og utland.