For nord-norge

Anneli Giske på besøk hos NTG Tromsø i forbindelse med jenteprosjektet

I forbindelse med jenteprosjektet #fornordnorge har vi hatt besøk av tidligere landslagsspiller i fotball, Anneli Giske. Anneli har spilt fotball i Toppserien for Fløya, i tillegg til at hun va fast inventar på landslaget før hun la opp som spiller. I dag er Anneli utdannet lege og jobber som kirurg på Universitetssykehuset i Tromsø.
En av grunnene til at vi ønsket at Anneli skulle komme og prate med jentene på NTG Tromsø er for at hun har vært gjennom den samme hverdagen som elevene på NTG befinner seg i nå, i tillegg til at hun har en enorm erfaring som toppidrettsutøver på det høyeste nivået i Norge, og har konkurrert mot de beste internasjonalt. Det å gå på skole mens man satser 100% på idrett er en krevende hverdag, som kan være utfordrende å takle på en god måte.

Anneli fortalte jentene hvordan hun la opp hverdagen sin når hun var på samme alder som jentene her er. Det hun snakket mest om var prioriteringer. Som idrettsutøver har man ofte mange baller i luften samtidig, som spesialidretten sin, skole, venner, familie og kanskje jobb også, noen av elevene bor også på hybel, som i seg selv kan være tøft for en ung jentene eller gutt. Det Anneli gjorde var at hun tok tøffe prioriteringer, som for eksempel at hun valgte å prioritere noen fag fremfor andre for at hun skulle få hverdagen til å gå opp på best mulig måte.

I tillegg til prioriteringer snakket Anneli om hvor viktig det er å være bevisst som idrettsutøver. Da spesielt med tanke på treningene man legger ned hver dag, hver uke, måned og hvert år. Kommer du på trening for å bli trent, eller for å trene? Anneli fortalte at hun alltid jobbet med detaljer og satt seg små delmål for hver økt, noe som gjorde at hun ofte opplevde mestring i treningshverdagen hennes. Når Anneli vokste opp tok hun ansvar for seg selv, hun hadde ikke alltid trenere som hadde mulighet til å delta i treningshverdagen sin, derfor terpet hun på detaljer selv, og observerte bedre utøvere enn seg selv både på tv ellers i hverdagen hennes.

Jentene på NTG satt lydhør i nesten to timer og fulgte intenst med på det Anneli hadde å fortelle om mestring, utfordringer, medgang, motgang og ikke minst hvordan man takler treningshverdagen når man er skadet. Til og med etter at hun var ferdig med foredraget sitt var mange av jentene igjen og stilte Anneli spørsmål og pratet med henne om hvordan hun taklet utfordringer som noen av jentene kjenner på i deres hverdag, så forhåpentligvis har Anneli vært med på å inspirere jentene til å ta ytterligere steg som både elev, person og utøver. Takk for besøket Anneli, håper vi ses igjen 😊