Hjem NTG Tromsø Langrenn/ skiskyting Gerhardsen og Arnesen med hver sin Bronse
Foto:

Gerhardsen og Arnesen med hver sin Bronse

Jr. NM Langrenn og NM fellesstart i skiskyting gav god fangst for de Nord-Norske heltene i helgen. Langrenn hadde NM på "hjemmebane" i Harstad, mens skiskytterne dro til solfylte Os i Nord-Østerdalen på jakt etter edelt metall

Langrenn

Jr. NM har vore hovudmålet til alle langrennsløparane på NTG. I år var i tillegg mesterskapet på heimebane. Den løparen som takla presset frå heimepublikummet best var Synne Arnesen som gjekk inn til bronsemedalje på 5 km klassisk. Ho gjekk også sessongens beste skøyterenn på fredagen. Ingvild Ofstad gjorde også to gode løp i helga. Resultata til Synne og Ingvild var nok til at begge fekk gå på 1. laget til Troms sitt stafettlag. Stafetten enda med ein litt sur 5. plass då medalje var innafor rekkevidde. Hanne Kristine Kroken presterte nok ein gong og er saman med Ingvild og Synne klar for å gå NC finalen på Gålå.

Dessverre har sjukdom øydelagt oppkøyringa til mange av løparane våre. Me Satsar på at me vil komme sterkare tilbake ved seinare anledningar. Allereie til helga er det NNM på Kvaløya.

Skiskyting

Med påskestemning og solbrente ansikt smilte sola om kapp med trenere og utøvere på Os, og det ble en helg preget av mye positive prestasjoner, resultater og utøvere.

Elise, Olav og Rasmus hadde 90%treff på enkeltrenn, mens Eirik oppnådde 90% treff gjennom hele helgen. Markus og Halvor hadde begge et voldsomt løft på skytebanen gjennom hele helgen etter å ha satt seg nye mål og jobbet mot disse den siste perioden.

Av resultater kan vi ikke unngå å nevne Eirik Silsand Gerhardsens bronsemedalje på NM Fellesstart. Etter et lengre sykdomsavbrekk har han jobbet seg tilbake og med 18 treff og en durabelig sisterunde holdt han unna mot ulvene som jaget bak. Ekstra moro er det at dette var distansen han satte seg som mål å prestere best i på høsten. Rasmus fikk det også til å klaffe på sprinten med 9 treff og sesong-beste 12. plass. Thea tok nok et steg nærmere topp 10 med 16 treff på fellesstarten og 12. plass.

Nå peiler vi inn kursen mot NC finalen i Mo i Rana. Dit sender vi Olav Lanes Severinsen, Robin Johan Benonisen, Eirik Silsand Gerhardsen og Per Vassmyr.