Hjem NTG Kongsvinger Skyting 6 Norgesmestere!
Foto:

6 Norgesmestere!

Mange imponerte stort - Jon Herman imponerte mest

Tekst: Simon Claussen og Jo Raabe

Ny Norgesrekord med 7 poengs margin var toppen av kransekaka da NTG skytterne deltok under NM på Elverum i helga. På 300 m rifleskyting var han utilnærmelig og hentet hjem gullmedaljen. 

– Det var noe jeg ikke hadde sett for meg, må jeg innrømme. Men jeg skjøt teknisk bra, gjennomførte arbeidsoppgavene mine og hadde også marginene på min side. Dette var veldig moro, sier Hegg.

 Av 200 oppnåelige poeng skjøt Hegg-skytteren 193 poeng i knestående, 193 poeng i liggende og gode 191 poeng i stående. Totalt ble det 577 poeng, NM-gull og ny norgesrekord for juniorer med syv poeng. Hegg var henholdsvis syv og ti poeng foran andre- og tredjeplassen.

Skyttertreneren på NTG Kongsvinger, Øyvind Sirevaag, er ikke overrasket over at Hegg leverte solide resultater under årets NM.

– Jon-Hermann har tatt store steg siden han startet her på skolen. Jeg er ikke overrasket over helgens suksess, for han har skutt så enormt mange konkurranser, og han har dette i seg. Han har hatt en solid sesong både nasjonalt og internasjonalt. Klarer han å følge opp den treningen som kreves, når vi nå snart begynner med innendørsskyting, så blir han farlig også neste sesong, sier Sirevaag.

Vi skal heller ikke glemme de andre gode resultatene i helga. Aleksander Teisrud, Karina Stette, Tonje Engevik, Johanna Reksten og Lars Lilleng vant laggull, mens Vegard Nordhagen, Åshild Vatne og Anita Bjørkedal også fikk medaljer. 

50% av våre elever fikk medaljer i NM, til sammen 12 gull, 9 sølv og 5 bronse.Tidligere elever på NTG Kongsvinger vant til sammen 15 gull, 9 sølv og 11 bronse.

Vi gratulerer alle!