NTG Lillehammer: Alpint

Norges Toppidrettsgymnas startet som et rent alpingymnas i Bærum i 1981. NTG har god tradisjon på å få frem alpinister i verdenstoppen, noe 3 OL gull, 2 VM-gull, 2 medaljevinnere i VM og OL og 16 utøvere på pallen i WC vitner om. NTG Lhmr ble etablert i 2008, og teller i dag til sammen 23 utøvere.

Rekrutteringssamling for nye søkere 18-20 november 2016

NTG Alpint inviterer nye søkere til 2-dagers samling på Geilo

Invitasjon

Trenere

Jørtik Linberg

Hovedtrener Alpint

Sportssjef NTG Lillehammer alpint siden etableringen i 2008. Jørtik jobbet som trener for NSF' fartslag i WC i perioden 1990-1998. Deretter fire år med markedsføring innen ski med to år i NSF's markedsavdeling og to år som teamleder for IMG og FIS. Deretter tre år som sportslig leder i Ready Alpin og tre år som prosjektleder for Idrettens kompetansesenter Lhmr. Jørtik har det overordnede ansvaret for alpint på Lillehammer.

Roland "Rolle" Johansson

Hovedtrener Alpint

Rolle har ansvaret for skitrening og samlinger samt for NTG alpints utstyr. Rolle er for mange kjent fra Kjus Rennskole i Hafjell, og har jobbet på NTG Lhmr siden 2010. Han har flere år som trener for de norske WC-jentene og også for det britiske landslaget. Rolle er også internasjonal TD, og var blant annet TD under OL i Sotsji.

Christian Marin-Andresen

Trener Alpint

Christian har en master i fysisk prestasjonsevne med fordypning i biomekanikk og idrettsfysiologi. Han har bred praksis innen pedagogikk og undervisning, og erfaring som personlig trener, fotballtrener, skiinstruktør og vikarlærer på grunnskolens barnetrinn. Christian begynte hos NTG Lillehammer 1.august 2016

Inntaksreglement

For skoleåret 2017-18 er alpint tildelt 8 plasser på NTG Lillehammer som søkerne til alpint konkurrerer om. Avhengig av søkermasse og søkernes skole-/idrettsnivå til NTG Lillehammer kan disse kvotene fravikes.

Les hele saken Søk på skole