Hjem NTG Bærum Basketball

NTG Bærum: Basketball

Høsten 2002 startet NTG Bærum opp med basket og fem unge spillere fikk muligheten til å kombinere satsing på basketball i kombinasjon med videregående skole. Mange av de tidligere utøverne har allerede erfaring med spill i norsk basketliga, og noen har kvalifisert seg for collegespill i USA.

Informasjon om inntak

Informasjon om inntak for NTG Bærum Basket

Les mer om inntak her

Trenere

Henning Bergh

Hovedtrener

Henning har vært sportssjef for NTG Basket siden oppstarten i 2002. Han er utdannet topptrener ved NTNU, utdannet trener 3 (NBBFs trenerutdanning), og er nå i gang med FIBA Europe sin trenerutdanning. Han har vært hovedtrener for ulike aldersbestemte landslag (kvinner og menn), regionslag, EB-85 (toppserie for kvinner og aldersbestemte lag) og Sandvika (1.div). Henning har en karriere bak seg som spiller med 12 år på norsk toppnivå. Klubber han har spilt for er Bærums Verk, Bærum Basket og EB-85

Stian Mjøs

Administrativt ansvarlig/trener

Stian har jobbet på NTG siden 2015. Han har vært ass.trener for U18 landslaget og trent en del aldersbestemte lag. Stian har spilt i BLNO siden 2007. I perioden 2009-2011 var han proff i Sverige og i 2012/13 i Danmark. På denne tiden har han rukket å vinne Norgesmesterskapet for U16, U18, U20 og som senior. I tillegg har han vunnet en del priser: Defensive player of the year, All-star team BLNO, League MVP, Finals MVP, League scoring leader, League assist leader og flest scorte poeng i en kamp.

Mathias Eckhoff

Sportslig ansvarlig/trener

Mathias har tatt FIBA’s trenerutdanning FECC (Trener 4) der han gikk ut med toppkarakterer. Han har trent U16, U18, U20, U23 og seniorlandslaget. Mathias er den norske treneren med mest internasjonal erfaring og suksess - han har hatt ett tett samarbeid over flere år med Will Voigt, en profesjonell trener i D-League (utviklingsarenaen til NBA). Han og Will ledet Nigeria til sitt første mesterskap i AfroBasket 2015 som førte til deltagelse i OL i Rio 2016 - første norske treneren noensinne!

Jeanine Flaaten

Trener

Jeanine har jobbet på NTG siden august 2016. Hun har trener 3-utdanning fra Norges Basketballforbund. Som trener har hun 9 år som klubbtrener, 5 år som regionlagstrener og 2 år som assisterende ungdomslandslagstrener. Jeanine har spilt 12 år i eliteserien og er fortsatt aktiv. Hun har på den tiden rukket å vinne 6 NM-gull.

Sosial strøm