Hjem NTG Bærum Alpint

NTG Bærum: Alpint

Norges Toppidrettsgymnas (NTG) startet som et rent alpingymnas i Bærum i 1981 og har en fantastisk tradisjon på å få frem alpinister i verdenstoppen. 3 olympiske mestere, 2 verdensmestere, 2 medaljevinnere i VM og OL og 16 forskjellige kjørere på pallen i WC har tidligere vært NTG elever.

Viktig informasjon vedrørende inntak til NTG Bærum Alpint for skoleåret 2017/2018

NTG Bærum Alpint ønsker å ta inn 8 utøvere til neste skoleår

Les mer om inntaket her

Rekrutteringssamling for nye søkere 18-20 november 2016

NTG Alpint inviterer nye søkere til 2-dagers samling på Geilo

Invitasjon

Trenere

Andreas Vänman

Hovedtrener Alpint

Andreas har jobbet på NTG siden 2011 og vært sportssjef siden 2016. Han er utdannet idrettslærer ved Umeå Universitet og har tatt alle 3 trinn ved den svenske alpint utdanningen. Andreas tar for tiden topptrener 1 utdannelse. Han har vært trener for UHSK Umeå U14 og U16 samt sportslig ansvarlig ved Tärnaby alpina gymnasium og har trent flere av dagens svenske unge landslagsløpere. I tillegg har han vært medlem i det Svenske utdannelse teamet og har forelest på nasjonale kurs.

Sverre Melbye

Trener Alpint

Sverre har jobbet på NTG siden 2012. Han har bodd 12 år i USA, hvor han etter flere år som proff alpinist var trener for WIlliams College og US Ski Team Mens Europa Cup. I tillegg har Sverre selv vært på alpint landslaget, og han har kjørt World Cup i alle disipliner. Han har vært både daglig leder alpint, trener for U16 i Bærum Skiklubb, og jobbet som trener og servicemann for World Cup damer i Norge.