Hjem NTG Kongsvinger Fotball To lag i kvarten!
Foto:

To lag i kvarten!

Kongsvinger IL er eneste klubb som har lag igjen i junior-NM både i jente- og gutteklassen.

19-årslagene til KIL, som nesten utelukkende består av elever som går på NTG Kongsvinger, har begge hatt gode sesonger. De foreløbige kransekaketoppene kom tidligere i august da gutta slo ut Sarpsborg 08 mens jentene ydmyket Lørenskog i cupens 8. delsfinaler. Nå er begge klare for kvartfinaler, men med ganske forskjellige utgangspunkt.

- Det blir helt sikkert en tøff kamp mot Hønefoss, men jeg skjønner at vi sees på som favoritter. Vi har mange spillere med erfaring fra 1. divisjon – et hakk høyere enn det A-laget til Hønefoss er på, forteller KIL-spiss Sanne Martinsen.

At det kommer til å bli adskillig hardere enn i forrige cupkamp, da jentene vant 11-0 er hun imidlertid helt sikker på .

- Hønefoss er garantert et godt lag. De slo ut Lillestrøm i forrige runde, så vi er helt avhengige av å være godt forberedt og hundre prosent skjerpet for å vinne, avslutter hun. 

Det at jentekampen går på hjemmebane på Gjemselund er selvfølgelig ingen ulempe. For gutta er det helt annerledes. De skal reise til Molde for å møte tittelforsvareren i sin kvartfinale. 

- Vi var underdogs mot Sarpsborg 08 og vi definitivt også underdogs nå. Vi regner med å møte en spillende lag med flere landslagsspillere. Vår sjanse er å spille kynisk, stole på egne ferdigheter og utnytte sjansene når vi får dem, sier Peder Ruud Dingstad.

Kampen mot Molde blir et skikkelig test for et ungt lag uten noen sisteårs juniorer.

Henning Danielsen er sportsansvarlig i lokalavisa ”Glåmdalen” og har fulgt fotballen i Kongsvinger i en årrekke. Han er imponert over resultatene til juniorlagene.

- Det er veldig gledelig at KIL gjør det så bra i aldersbestemte klasser. I Kongsvinger har vi ikke alltid vært så bortskjemt med det. En kombinasjon av gode trenere og mange spillere, spesielt fra NTG, som kan hvis de vil er selvfølgelig viktig. I tillegg har man potensielle stjernespillere som Naomi Griffin, Vilde Birkeli og Martin Vinjor, forteller han.

Med debatten om prioritering av jentefortball i bakhodet er det veldig moro at vi på Kongsvinger klarer å hevde oss så bra for begge kjønn.

- Modellen der det er adskilt økonomi og styring for jentene og gutta tror jeg er god. I KIL blir ikke kjønnene satt opp mot hverandre på budsjettene og i styrerommet, så man kan få til en dobbel satsning.

Sportssjef på NTG Kongsvinger og tidligere A-landslagstrener for kvinner Åge Steen stemmer i:

- For oss på NTG Kongsvinger er det viktig at gutter og jenter som spiller fotball skal få et like godt tilbud på alle områder. Å komme så langt med begge lagene våre, er et tegn på at vi lykkes med dette og en veldig god inspirasjon til å stå på videre!

KIL – Hønefoss spilles 6. september

Molde – KIL spilles 16 september

Vi ønsker lykke til!