Hjem NTG Bærum Sjakk Presentasjon Sjakk NTG Bærum

Presentasjon Sjakk NTG Bærum

Sjakk NTG Bærum

Sjakklinjen på NTG ble opprettet i 1998 og har allerede markert seg på en rekke måter, både internt i sjakkmiljøet og generelt med mye medieomtale. Av sportslige meritter rager seieren i VM for gymnaslag i New York sommeren 2000 høyest. Men vi er også stolte over å ha fulgt Magnus Carlsen fra under 1000 i rating til verdenselite. Hovedtrener på sjakkavdelingen har i alle år vært Simen Agdestein.

Kostnader

Skolepenger

 
Skolens tilbud er særskilt tilrettelagt for studiespesialiserende i kombinasjon med toppidrett, bl.a. organisering av skolehverdagen, skole- og treningsanlegg og spisskompetanse innen de idrettene skolen tilbyr. Dette medfører en kostnad på kr. 24.510 pr. elev i skoleåret 2017/18.
 

Utvidet toppidrettstilbud 

Utover dette lovpålagte skoletilbudet tilbyr Stiftelsen NTG i samarbeid med avdeling sjakk et utvidet toppidrettstilbud. 

Skoleåret 2017/2018 utgjør dette en kostnad på kr. 11.000 per elev. Dette inkluderer utenlandsreiser med turneringer, trenerlønn, daglig trening, nødvendig transport til samlinger m.m.
 
Gjennomføring
 
For å nå de idrettslige målsettingene vil tilbudet bli gjennomført på følgende måte:
 
Vårt tilbud er rikt og omfattende. I våre daglige sjakkøkter vil de ulike aspekter av vårt kjære spill bli belyst og analysert. Forutsetningene er de beste med et stort sjakkbibliotek, gode lærekrefter og 18 års erfaring med drift av sjakkgymnas.
 
Vi ser på sjakk som en ferdighet som må øves, ikke som kunnskap som skal pugges. Engasjement er i den sammenheng spesielt viktig. Det er nødt til å være moro! Enten du allerede er bitt av basillen eller er i ferd med å bli det, ligger forholdene på sjakklinjen på NTG perfekt til rette for stor utvikling.
 
Det er også et mål for sjakkavdelingen å utvikle ressurspersoner for norsk sjakk, ikke bare gode sjakkspillere. Vi har vår egen hjemmeside, arrangerer turneringer og driver sjakkundervisning på en rekke skoler i nærområdet.