Hjem NTG Bodø Informasjon om NTG Bodø
Foto:

Informasjon om NTG Bodø

Norges Toppidrettsgymnas er den ledende skolen for deg som ønsker å kombinere toppidrettssatsning med en god utdanning. På NTG legger vi vekt på individuell og helhetlig oppfølging av den enkelte utøveren innenfor både skole og idrett.

NTG starter opp videregående skole i Bodø høsten 2018. Skolen starter opp med en VG1-klasse og vil ta inn 32 elever det første året (elever født i 2002).

Håndball og fotball
På NTG Bodø har vi tilbud om håndball og fotball for både gutter og jenter. Vi jobber også for å få til bryting som en del av idrettstilbudet.

Skoleløpet
Skolen vil tilby studiespesialiserende studieretning innenfor programområdet språk, samfunnsfag og økonomi. Programfagene på NTG Bodø er ikke klare enda.

Elevene får generell studiekompetanse og førstegangsvitnemål i løpet av 3 år.

NTG har faget toppidrett etter egen plan 1, 2 og 3 som valgfritt programfag, med egne læreplaner for alle særidretter. Et nært samarbeid mellom lærere og trenere sørger for individuell oppfølging, også knyttet til skolearbeidet. Slik lærer eleven å planlegge sin egen skole/treningshverdag.

Idretten
På NTG legger vi vekt på individuell og helhetlig oppfølging av den enkelte utøveren innenfor både skole og idrett.

Vi er opptatt av å utvikle ansvarsbevisste og handlingsorienterte utøvere som evner å ta tak i sin egen utvikling. For å få til dette, er vi avhengig av et tett samspill med elever, foresatte og lokale idrettsmiljø.

Idretter ved NTG Bodø

  • Fotball jenter
  • Fotball gutter
  • Håndball jenter
  • Håndball gutter

* Bryting: vi jobber med å få til bryting som en del av idrettstilbudet.

Mer info om de ulike idrettene kommer ila høsten 2017