Hjem NTG Geilo Langrenn God medaljefangst for NTG Geilo Langrenn
Foto: Jon Rolf Skamo Hope går inn til sitt andre NM gull

God medaljefangst for NTG Geilo Langrenn

Med rekordmange NM medaljer, har årets NM vært en suksess for NTG Geilo Langrenn

Foto: Palljenter

Totalt har det blitt 13 individuelle NM medaljer og 4 på stafett denne sesongen. I tillegg er det gledelig at mange gjør sine beste renn for sesongen, og det er flere som er med å kniver helt der oppe. 

I den eldste juniorklassen hadde Thomas Helland Larsen allerede ordnet 1 individuelt NM gull på sprinten i Voss, men i Harstad skulle han få kamp av vår egen supermann fra Hyen, om tittelen NM-Konge. Jon Rolf Skamo Hope har en formidabel helg og går inn til Gull både på fredagens skøyterenn og på lørdagens klassiske renn i Harstad. 

Det var også flere andre gode prestasjoner blant de resterende gutta, men litt stang ut gjorde at det ikke ble fullklaff for enkelte. Gledelig er det at Golsekspressen Emil Brøto er tilbake og presterer sitt beste renn for sesongen og går inn til en 13 plass. I 18-årsklassen går Filip Fjeld Andersen inn til en solid andreplass på fredagen, mens Vetle Uhre Hammersvik gjør karrièrebeste med en solid 8. plass på skøyterennet. 

Blant de yngste gutta går Fredrik Johnsrud inn til en andreplass på klassiskrennet etter en noe trå oppkjøring. Amund Korsæth har vist enorm fremgang i år, og går inn til en sterk syvendeplass Lørdag.

Foto: Ankermann

Blant jentene var det også flere gledelige prestasjoner i helgen. For Katrine Seim ble det nok en solid helg, der hun Lørdag er best av sine jevnaldrene og går inn til en andreplass. 

Emma Skjoldli fulgte opp en fantastisk helg i Voss og gikk inn til en 3. plass Lørdag og en 2. plass Søndag, kun 0,5 sekunder bak seieren. For Ragnhild Rønning ble det også en bra helg. Hun kjempet lenge om seieren Fredag, men et fall gjorde at medaljene glapp. Lørdag var hun imidlertid tilbake på pallen, der hun sammen med Emma var med i sekundstriden om seieren. Tilslutt var hun 1,8 sekunder bak. 

For de resterende jentene har det også vært en bra helg. Tiril Bergitte Lund og Jenny Pedersen gjør sine beste renn for sesongen og går inn til 8 og 9 plass på fredagen. I tillegg gjennomfører Eivor Skjerven nok et solid skøyterenn og går inn til en 7. plass. 

Foto: Vebjørn Moen langer ut

På den avsluttende stafetten var det også flere løpere som gjennomførte meget gode etapper for sine respektive klubber. For gutta går Thomas Helland Larsen Akershus inn til seier, med en knusende overlegen sisteetappe. I tillegg går Eirik Sørgård Andersen en solid andreetappe for Oslo, som tilslutt ender som nummer to. For Sogn og Fjordane hadde vi 3 stykker med på laget, der Andreas Hetle Jon Rolf og Vetle Hammersvik alle går strålende etapper og holder laget godt inne i medaljekampen. 

Blant jentene gikk Ragnhild Rønning og Katrine Seim strålende etapper for Buskerud som tilslutt endte på en andreplass noen meter bak Oppland. Solide etapper ble også gått av de resterende jentene, og det var flere som gikk sine respektive lag opp flere plasser. 

Det har vært et flott arrangement i Harstad og vi ønsker å takke arrangøren for strålende service gjennom helgen. Neste stopp er sesongavslutningen på Gålå. Der er også Magnus Bøe tilbake som har vært i Asia og herjet i det asiatiske mesterskapet. Vi gleder oss.